2024.05.13. - Szervác, Imola

A Vatikánban mutogatná fenekét egy pap

A Vatikánban mutogatná fenekét egy pap
A Madridtól nem messze fekvõ Fuenlabrada papjáról az a szóbeszéd kapott lábra, hogy egy fatimai utazás alkalmával összeszûrte a levet a szeminárium egy 28 éves, kubai papnövendékével.

A pletykáknak egy nyilvánosságra került fotó ad alapot, amelyen a pap, Andrés García Torres magához öleli a fiatalembert. Bár a képen mindketten minimum félmeztelenek, a pap ragaszkodik hozzá, hogy semmi romantika nem volt az egészben, csak barátság - szexre meg pláne nem került sor.
A García Torres ügyében illetékes püspök azonban a jelek szerint inkább a fotó által keltett látszatnak hisz, mint a pap védekezésének. Nyilatkozatában azt követelte, hogy a hírbe hozott lelkész hagyja el a parókiát, végeztessen magán AIDS-tesztet és forduljon pszichiáterhez, hogy homoszexualitását “meggyógyíttassa”.

A parókián a hívek egy része lelkesen kiáll a megvádolt pap mellett, aki azt nyilatkozta, hogy amióta az ügy kipattant, édesanyja képtelen abbahagyni a sírást. Ennél érdekesebbet is mond azonban a tisztelendõ egy videóban, aminek köszönheti, hogy a hírt most egymás után veszik át a nemzetközi hírportálok.

García Torres ugyanis elszánta magát, hogy akár a Vatikánba is elmegy, hogy ártatlanságát bizonyítsa. A nyilatkozat szerint bizonyíték szolgáltatására is hajlandó: “hadd mérjék meg az ánuszomat, hogy ki van-e tágulva”.