2024.04.26. - Ervin

Fél évszázad után tudták meg, hogy ikertestvérek

Fél évszázad után tudták meg, hogy ikertestvérek
Egymástól pár kilométerre nõtt fel a brit Jenny és Helen. Mindkettõjüket sokkolta, amikor fél évszázad után megtudták, hogy ikertestvérek.

Nem is lehetne különbözõbb Jenny Smith és Helen Edwards élete. Helen szeretõ családban nõtt fel, magániskolákba járt, Jennyt agresszív apja bántalmazta, anyja elhanyagolta. Helen tizennégy éves volt, amikor megtudta, hogy szülei hathetes korában örökbe fogadták, azóta próbálta felkutatni a családját. A szülõanyját három évtizede megtalálta, az asszony nem akart találkozni a lányával.
– Tizennégy éves voltam, amikor megtudtam, hogy a szüleim hathetes koromban örökbe fogadtak – mesélte Helen. – Azóta próbáltam felkutatni a családomat.

Bár a szülõanyját három évtizede megtalálta, az asszony nem akart találkozni a lányával. – A nevelõanyám szintén ellenezte a találkozót, haláláig ezért nem is erõltettem a dolgot – folytatta Helen.

Végül 1998-ban felkereste szülõanyját, Merciát, aki megkövette, de arra kérte, ne látogassa, mert a gyerekek nem tudnak a létezésérõl. Ám Mercia halála után Helen írt Jennynek, és találkoztak.

– Ennek pár éve, de most a DNS-teszt azt is kiderítette, hogy ikrek vagyunk – meséli Helen.