2024.04.27. - Zita

Hagyta meghalni a diákot a tanárnõ

Egy 11 éves angol fiúnak asztma rohama volt, de a tanárnõ nem hívott segítséget. A fiút kiültette a folyosóra, a miatta aggódó diáktársait elzavarta.
A 11 éves Sam Lintonnak súlyos asztma rohama volt, de kint kellett ülnie a manchesteri iskola folyosóján, a 46 éves tanárnõ pedig nem hívott segítséget.

Amikor két diáktársa látta, mennyire rosszul van, szóltak a tanárnõnek, de õ elzavarta õket, mondván, hogy "menjenek el, mert most tárgyal". "Tudom, hogy Sam ott van, várnia kell" - tette hozzá.

Sam csak a tanidõ végén jutott el a kórházba, amikor az anyja érte ment, mert hallotta, hogy rosszul van. Röviddel ezután meghalt.

Az orvos szerint meg lehetett volna menteni, ha idõben beviszik a kórházba.

A hivatalos vizsgálat szerint a fiú természetes ok miatt halt meg, de ebben jelentõs mértékben közrejátszott, hogy nem törõdtek vele.

Az eset még 2007-ben történt, az ügy már a bíróságon van. A család ügyvédje a bíróság épülete elõtt ma azt mondta a sajtónak: "Megdöbbentõ és súlyosan zavarba ejtõ, hogy senki nem hívott mentõt. Amikor iskolába küldjük a gyermekeinket, azt hisszük, hogy vigyáznak rájuk és törõdnek velük."