2024.04.26. - Ervin

Bebetonoztak egy embert a parlament épületébe

Megerõsödni látszik a 70 éves Ortansa Amarghioalei sejtése, miszerint egyik fiát szó szerint bebetonozták a jelenlegi parlament székházába, az akkor még Nép Házaként épülõ hatalmas épületbe.
Az 1989-ben mindössze 27 éves ªtefan Amarghioalei egy rövid húsvéti látogatást követõen eltûnt: édesapja hiába kereste Bukarestben, ahol együtt dolgoztak Európa legnagyobb épületének felhúzásán, édesanyja a Iaºi megyei Ungheni-ben pedig úgy tudta, fia visszament a fõvárosba.

Mikor az édesanya vonatra szállt, hogy megkeresse fiát, és megtegye a hivatalos lépéseket, hogy a hatóságok kiderítsék annak hollétét, három munkással utazott egy fülkében. A munkások épp arról beszélgettek, hogy egy fiatalember becsúszott a friss betonba, és gyakorlatilag be van öntve a Nép Házának egyik frontális oszlopába.

Mikor az asszony részletek iránt érdeklõdött, mert elárulta, hogy a fia is ott dolgozott, de eltûnt, a munkások szó nélkül átültek egy másik fülkébe, mesélte a néni a Libertatea napilap riportereinek.

A lapban olvasottak hatására a resicai Olivia Cârlov egy tévémûsorban elmesélte, mit hallott egy, az építõtelepen dolgozó teherautó-sofõrtõl, aki szemtanúja volt az esetnek.

A sofõr szerint betont kezdtek önteni az egyik keretbe, és amikor éles kiáltást hallottak, látták, hogy egy személy próbál a keret széle felé közeledni a betonban. A nyomás azonban leszakította a karját, amit az ottlévõk utána dobtak a betonba.