rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Segített jegyet venni a parkolóõr - majd bírságolt

  Készségesen segített a parkolójegy megvásárlásában egy idõsebb autósnak az északnyugat-angliai Wrexham kisváros fizetõs parkolójának õre - majd néhány perc múlva jól megbírságolta ugyanazt az autóst, mert nem látta jól a mûszerfalra elhelyezett jegyet.

 • Egy ismeretlen nõi holttesten hajtottak át Tataházán!

  Egy ismeretlen nõi holttesten haladt át egy autó hétfõn kora hajnalban a Bács-Kiskun megyei Tataházán.

  Az autó vezetõjét vér- és vizeletvizsgálatra szállították. Vizsgálják, hogy az ismeretlen nõ milyen körülmények között hunyt el, de azt már kiderítették, hogy alkoholt fogyasztott halála elõtt.

 • Chateléssel kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca

  A világhálóval kerüli meg némasági fogadalmát egy apáca Nagy-Britanniában: a neten cseverészik, miközben persze csendben van.

 • 88 évvel a gimnázium befejezése után kapta meg bizonyítványát egy ohiói nõ

  100 éves kora fölött kapta meg érettségi bizonyítványát egy ohiói nõ. Több, mint nyolc évtizedet várt a papírra.

 • Súlyos autóbalesetett szenvedett Palcsó Tamás

  Palcsó Tamás, a korábbi Megasztár zenei tehetségkutató mûsor egyik szereplõje a súlyos sérültje annak a közlekedési balesetnek, ami vasárnap hajnalban történt Budapesten, a XXIII. kerületben - értesült az MTI; a hírt a TV2 szóvivõje megerõsítette.

  Az Ócsai úton a személygépkocsi - amely Dabas irányába ment - ismeretlen okból mintegy 50 métert sodródott, majd egy benzinkút melletti útjelzõ oszlopnak ütközött, ami az autó közepéig befúródott - tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen.

 • Shrek is csillagot kapott a Hírességek Sétányán

  Csillagot kapott Shrek a hollywoodi Hírességek Sétányán. A zöld ogre a 2408-as számú csillagot kapta a Hollywood Boulevardon. A rajfilmhõs nevében az õt megszólaltató Mike Myers vette át az elismerést, a színész stílusosan Shreknek öltözve jelent meg az eseményen.

 • A napkrémek áfájának csökkentésével a rák ellen

  A napkrémek áfájának csökkentéséért küzdenek jótékonysági rákszervezetek és forgalmazók Nagy-Britanniában, hogy csökkenjen bõrrákos megbetegedések egy növekvõ száma az országban.

 • Előre megünnepelte az esküvőjét Avril Lavigne

  Előre megünnepelte az esküvőjét Avril LavigneAvril Lavigne már volt házas, de a Nickelback frontembere még sosem nősült meg. Az eljegyzés 2012 augusztusában volt, most a hétvégét Dél-Franciaországban töltötte a pár, de nem lehet tudni, mi is történt valójában. „Szeretném, ha az összes vendég számára egy életre szóló élmény lenne, és nem csak nekünk lenne emlékezetes majd a pillanat, hanem mindenki számára. Valami egyedülállót, különlegeset és óriásit tervezünk, de ezzel együtt csak közeli baráti és családi körben szeretnénk, ha megtörténne.” – tette hozzá Avril.

 • Facér lett Pokrivtsák Mónika

  Facér lett Pokrivtsák Mónika. Az RTL Klub mûsorvezetõnõje és élettársa három év után vált meg egymástól. Hogy a rejtélyes szakítás hátterében mi áll, egyelõre nem tudni.

  A jól értesûltek szerint Mónika félrelépett és igen csúnyán sikeredett a szakítás.

  Az RTL Klub üdvöskéje több évig élt együtt a világszerte jól ismert üzletemberrel, aki hosszú évekig az egyik multicég vezetõje is volt.

 • Párizsban mondja ki a boldogító igent Halle Berry

  A legfrissebb hírek szerint Halle Berry Párizsban mondja ki az igent szerelmének.

 • Jean-Paul Belmondo a rendõrség kezében!

  Egy feltételezett kölcsön ügyében kihallgatta a rendõrség Jean-Paul Belmondót; a legendás színész legújabb barátnõjének férje után nyomoz a belga rendõrség.

 • Katy Perry több millió dolláros villát vásárolt

  Kilenc hónappal indiai esküvõje után az amerikai énekesnõ és férje, Russell Brand brit komikus 6,5 millió dollárért luxusvillát vásárolt Kaliforniában.

 • Soványsága miatt képtelen teherbe esni Anne Hathaway

  Anne Hathaway bebizonyította, hogy helye van a filmes világban. A színésznõ eddig karrierjére koncentrált, most viszont nagy családról álmodozik. Ám állandó fogyókúrája miatt képtelen teherbe esni.

 • Repülõn hozta világra kisbabáját egy nõ

  Egy nemzetközi járaton hozta világra gyermekét az egyik utas. A csöppség elnevezésén azonban nem sokat agyalt az anyuka.

 • 5210 grammal született az óriásbaba

  A 24 éves kismama, Stefanie 112 kilót nyomott a terhessége vége felé, így az orvosok nem lepõdtek meg annyira, hogy a kis Sophie-Marie súlyától.

 • Halálos balesetet szenvedett az egykori Megatáncos

  Tragikus baleset áldozata lett egy marcelházi fiú szombaton a D1-es autópályán. Valószínûleg a fiú elaludt. Az autó másik három utasa komoly sérüléseket szenvedett.

 • Milliárdos lett a hatoslottó nyertese!

  Telitalálat a hatoslottón: 3 milliárd a nyeremény

  Eddig sosem lehetett ennyi pénzt nyerni a hatoslottón. a szerencsés nyertes csaknem hárommilliárd - pontosan 2 958 307 350 - forinttal lett gazdagabb.

  Csaknem hárommilliárd forinttal lett gazdagabb az a szerencsés, aki ezen a héten az összes számot eltalálta a hatoslottón. Van ugyanis egy telitalálatos szelvény. Eddig sosem lehetett ennyi pénzt nyerni a hatoslottón. Az ötösön ezen a héten sem volt telitalálatos szelvény, így azon jövõ héten már 1,7 milliárdot lehet nyerni.

 • Kutyaeledelt eszik 1 hónapig

  A Daily Mail keddi beszámolója szerint furcsa kísérletbe fogott egy Las Vegas-i táplálkozás szakértõ. Mike Konowalski elhatározta ugyanis, hogy egy hónapon át csakis kutyaeledelt fogyaszt. Már nyolcadik napja falja a konzerveket és jutalomfalatokat.

 • 500 rendbeli idézés egy nap alatt

  Több mint ötven rendbeli idézést kapott egy férfi egyetlen nap alatt zömmel közlekedési kihágások miatt a rendõrségtõl Floridában.

  A 46 éves illetõt megpróbálta megállítani a rendõrség, miután egy járõr közlekedési szabálytalanságon érte, ám a férfi menekülõre fogta. Piros lámpákon száguldott át, nekiment parkoló autónak, beszakított kerítést.

 • 30 évig volt a halott magzat a nõ hasában

  Az 59 éves asszony évtizedeken keresztül panaszkodott, hogy fáj a hasa, de csak most jutott megfelelõ orvosi ellátáshoz.

 • Mumbainál elsüllyedt egy szénszállító hajó

  Mumbai indiai metropolisz közelében a viharos tengerben elsüllyedt egy teherhajó, amelynek rakterében 60 ezer tonna szén volt.

 • A dohányosok tartsanak maguknál hamutartót!

  Miután számûzték a dohányosokat a középületekbõl, Tajvanon nemsokára arra is kötelezhetik õket, hogy tartsanak maguknál hamutartót és vegyék elõ, mielõtt kinn a szabadban, közterületen rágyújtanának.

  A tervezett szigorítás oka, hogy a közintézményekre vonatkozó dohányzási tilalom januári életbe lépése óta mértéktelenül nõtt az elhajított cigarettacsikkek száma, és ez még halálesetekhez is vezetett.

 • Volt partnere mellett keresi a vigaszt Katie Holmes

  Úgy tûnik a színésznõ egyik volt partnere mellett keresi a vigaszt Tom Cruise után.

 • Hefner nélkül senki sem kíváncsi Holly Madisonra

  Bár Holly Madison több eseményen is megjelent a Los Angeles-i divathéten, mióta nincs együtt Hugh Hefnerrel, senkit nem érdekel, hogy mit csinál.

  Szemtanúk szerint a 28 éves Holly kénytelen ugyanúgy viselkedni, mint más halandó, például neki is sokat kell várnia, hogy bejusson valamelyik puccos helyre.

  Fizetnie kell, hogy egyáltalán készítsünk róla egy képet - mondta egy paparazzó.

 • Elbocsátották a BKV fõtanácsadóit!

  Elbocsátotta két kiemelt fõtanácsadóját Kocsis István, a BKV vezérigazgatója.

  Az internetes újság információi szerint Molnár László mûszaki-gazdasági fõtanácsadónak és Futó Sándor elnöki fõtanácsadónak kell távoznia a cégtõl.

 • Megvizsgáltatja génkészletét Ozzy Osbourne

  Ozzy Osbourne évtizedekig tartó drog- és alkoholproblémái ellenére is fiatalos és friss - ennek okát tervezik megvizsgálni az ismert zenész DNS-ének elemzésével St. Louis-i génkutatók.

 • Etióp bevándorló kapra a Miss Izraelnek járó koronát

  Izrael történetében elõször egy etióp bevándorló nyerte el a Miss Izraelnek járó koronát.

 • Kihúzták a Dunába zuhant autót

  A Dunába csúszott egy személyautó a Horányi rév dunakeszi oldalán kedden késõ este, a sofõrnek sikerült kijutnia a jármûbõl.

 • Monokiniben szeret napozni Horváth Éva

  Horváth Éva szeret strandra járni, és ha van rá lehetõsége, akkor a monokinit választja.

  "Szerintem nincs fürdõruhadivat, így nem is lehet követni. Az elõl kapcsosokat nem szeretem, ugyanis abban nem lehet napozni.

  Napimádó vagyok, így akár délelõttõl estig is kifekszem, és a vízbe is ritkán megyek, de szeretem a Balatont és a tengert.

 • A világ legdrágább balesete - luxusautók ütköztek - videóval!

  Nyolc Ferrari, egy Lamborghini, három Mercedes és két Toyota tört össze Japán és a világ egyik legdrágább közlekedési balesetében. A konvoj egy hiroshimai autós találkozóra igyekezett, amikor az élen haladó piros Ferrari sávváltás közben megcsúszott a nedves aszfalton és szalagkorlátnak ütközött. A többiek már nem tudták kikerülni.