rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
gyógyító gyermekmentő támogatás bohócdoktorok a beteg gyerekekért  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!

 • Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

 • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

  Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénzBecsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

  “Először úgy örültünk, mint a lottónyertesek, de aztán arra gondoltam, hogy ez nem az én pénzem” – emlékezett a 27 éves Thorkildsen.

  A férfi a lakást egy norvég rákalapítványtól vette, amely egy hagyaték révén jutott hozzá. Ezért Thorkildsen elhatározta, ennek az alapítványnak kell megkapnia a pénzt. “Jó lett volna elmenni belőle egy vakációra, de ez a pénz nem volt az enyém, és úgy éreztem, szép lenne valami olyan jó dologra fordítani, mint ez a rákalapítvány” – mondta. Az Alapítvány megerősítette, hogy a férfi átadta nekik a pénzt. Miután a történetet a norvég napilap megírta, Thorkildsenhez özönleni kezdtek a telefonhívások és sms-ek, valamint a közösségi oldalak kommentjei: a barátai és ismeretlenek is ünnepelték becsületességéért.”Rengetegen mondták, hogy ők is így cselekedtek volna. Nagyon jó volt ezt hallani. Megerősíti az emberiességbe vetett hitet” – fogalmazott Thorkildsen.


  Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Pap vert postást Vas megyében

  Közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettének alapos gyanúja miatt indított nyomozást pénteken a rendõrség a Vas megyei Gyõrvár plébánosa ellen, aki tettleg bántalmazta a helyi postást - közölte a rendõrség az MTI-vel.

  Maxim László alezredes, a vasvári rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje elmondta: vizsgálják az ügyet, de a plébánost egyelõre még csak ezután hallgatják ki gyanúsítottként. Ha beigazolódik a bûnössége, három év szabadságvesztést is kiszabhat rá a bíróság - tette hozzá.

 • 23 évesen lett nagymama

  A Wikipedia szerint ugyan nem Rifca Stanescu a legfiatalabb nagyi a világon, 23 évesen unokát pelenkázni azonban így sem kis teljesítmény.

 • Részegen orosz rulettet játszott egy férfi Párizsban!

  Kórházba szállítottak egy férfit Párizsban, aki a hatóságok szerint egy partin részegen, orosz rulettet játszva életveszélyesen megsebesítette magát - jelentették be szombaton a francia hatóságok.

  A férfival bulizó társait - köztük a feleségét - a rendõrség õrizetbe vette, hogy kihallgassa õket a történtekrõl.

 • Titokban nõsült meg a vízilabdázó

  Egy év jegyesség után titokban feleségül vette modell barátnõjét az olimpikon vízilabdázó Varga Dániel.

 • Tizennyolcezren voltak kíváncsiak a csirkeszárnyevõ-versenyre Amerikában

  Az idei gyõztes 238 csirkeszárny bekebelezésével nyerte meg az amerikaifutball-bajnokság döntõjéhez, a Super Bowl-hoz igazított, immár tizennyolcadik alkalommal megrendezett csirkeszárnyevõ-versenyt.

 • Elzárta a külvilágtól vőlegénye Halle Berryt

  A hírek szerint Halle Berry várandós színésznőt a vőlegénye, Olivier Martinez szinte hermetikusan elzárta a külvilágtól, és a terhessége ideje alatt ki sem engedi őt a közös házukból.

 • Lindsay Lohannek jót tett az elvonó

  Lindsay Lohannek jót tett az elvonóÚgy tűnik, hogy Lohan kisasszonynak mégis jót tett az elvonó. Bár továbbra sem él angyali életet, legalább már nem viselkedik olyan botrányosan, mint eddig. Sőt, egyre szebb! A 27 éves vörös színésznő mostanában egyre többször posztol az Instagram-ra. Valamelyik nap feltett egy elég dögös fotót. Kicsit körülnézve a profilján láthatjuk, hogy Lohan egyre jobban néz ki. Az elvonó előtt szörnyen nézett ki. A plasztikai műtétek és botox-injekciók teljesen eltorzították az arcát, feje úgy fel volt puffadva, mint egy lufi.

 • Agyat is sértett az orrba fúródott evõpálcika

  Peking - Evõpálcika fúródott egy két és fél éves gyerek orrába Kínában olyan mélyen, hogy az agyát is megsértette, a szülei pedig 470 kilométert mentõautóztak vele, hogy kimûtessék.

 • Több milliót nyert, mehet a börtönbe

  John Racener egy darabig csak a börtönben költhet a védelmére abból a több millió dollárból, amit 25 éves kora ellenére máris magáénak tudhat. Nagy bajban van az idei World Series of Poker (WSOP) Main Eventjének második helyezettje, John Racener. Könnyen elõfordulhat, hogy börtönbe kell vonulnia.

 • Félévente tölti az ajkát Zimány Linda

  Egy televíziós interjú közben bukott le a csinos modell - A szõkeség felsõ ajka nem mozgott annyit, mint ami a normális lenne. Zimány Linda beismerte, hogy félévente feltölteti az ajkát.

 • 80 kilót fogyott egy fénykép miatt

  Lucy Insley akkor döntött a diétázás mellett, mikor meglátott egy fotót magáról és kutyájáról. Elmondása szerint sokkolta, hogy úgy néz ki, mint elhízott házi kedvence.

 • Jessica Simpson kisbabát vár?

  Jessica Simpson legjobb barátjával, Ken Pavessal indult bulizni tegnap este, és a fotósok furcsa dolgokra lettek figyelmesek.

  Ugyanis az énekesnõ igencsak kigömbölyödött, látványosan megnõttek a mellei, megvastagodott a combja, kikerekedett az arca és a hasa is igen nagynak látszik.

  Minden jel arra utal, hogy Simpson kisasszony kisbabát vár, hiszen ezek a legfõbb jelei a terhességnek.

  Jessica több mint egy éve jár együtt a Dallas Cowboys focistájával, Tony Romoval.

 • Hihetetlen! Óra alatt szexeltek a rajzteremben!

  A rajzteremben szerelmeskedett két diák a szeghalmi Tildy Zoltán Általános Iskolában.
  Az eset még a múlt héten történt. A diáklány másnap számolt be szüleinek az esetrõl, akik azonnal a rendõrséghez fordultak.

  A 13 éves, hatodikos lány és a 16 éves, nyolcadikos fiú ellentmondásosan számolt be a történtekrõl. A lány azt mondta a szüleinek, hogy védekezett, s megerõszakolták õt, míg a fiú beszámolója szerint a lány önként adta oda magát neki.

 • Román bankautomatából emelték le egy oroszlói nyugdíjas összes pénzét!

  Román bankautomatából emelték le egy oroszlói nyugdíjas összes pénzét. A nyugdíjas éppen vacsorázott, amikor sms-t kapott bankjától, hogy felvett százezer forintot. Másnap panaszt tett a rendõrségen, azt mondta, soha nem járt Romániában és a kártyája is megvan.

 • Kígyókat falatozik sörkorcsolyaként egy férfi Kínában

  Eleven kígyókat falatozik sörkorcsolyaként egy férfi Kínában.

  A 41 éves illetõ immár tíz éve falatozik élõ kígyót, és hogy jobban "csússzon" a csúszómászó, sörrel öblíti le. Az elsõt még fogadásból (t)ette, de aztán annyira rákapott a kígyók ízére, hogy valósággal függõ lett - legalábbis ezt állította a lakomájára meghívott újságíróknak.

 • Betörtek Bíró Ica lakásába!

  Bíró Ica éppen egy színházi elõadásról sietett haza, amikor betörtek a lakásába. A tolvajok még a bejáratot is eltorlaszolták, hogy ne lehessen könnyen bejutni a lakásba.

  "Halálra rémültem, amikor rájöttem, hogy több tízezer forint értékû személyes tárgyamnak is nyoma veszett. Nem elõször fordult elõ velem ilyesmi, évekkel ezelõtt is betörtek a lakásomba, de szerencsére mindkét esetben megúsztam a történteket."

 • Csõdbe ment Bajor Imre?

  Csupán két hónapig üzemelt Bajor Imre étterme, a Kicsihuszár – írja a Bors.

  A színész nagy összegû hitelt vett fel, hogy megnyithassa mûvészklubját, de úgy tûnik az üzlet nem jött be. Bajor és kollegái azonban nem ennyire pesszimisták.

  Csupán átmeneti szünetrõl beszélnek, szeptemberben újra kinyitnak.

 • 44 év után megkerült pénztárca

  Denver - 44 év után került meg egy ellopott pénztárca egy iskolai vécébõl az Egyesült Államokban.

  1964-ben emelték el akkor még bakfis tulajdonosától. Az iskolát a minap bontani kezdték és emiatt bukkant rá a tárcára egy munkás a nõi vécében egy falrésbe dugva.

 • Furcsa félreértés - halottnak hitték a rajongók Chert

  Furcsa félreértés történt Margeret Thatcher halálhírének bejelentésekor. Cher rajongói is gyászoltak ThatCHER halála miatt - tévedésbõl.

 • Karaoke világcsúcs!

  446 órán át karaokéztak Finnországban egy klubban, amivel jócskán megdöntötték az eddigi, 214 órás világcsúcsot.


 • Nõi jog a félmeztelen kertészkedéshez

  Jogi harc indult a félmeztelen kertészkedés ellen az Egyesült Államok egy városában, a coloradói Boulderben.

 • Belefulladt az 5000 literes whiskyvel teli fatartályba

  A Glenfiddich társaság munkatársa egy ötvenezer literes fatartályba esett bele, ami csurig volt whiskyvel. A tûzoltók hiába próbálták kimenteni: a férfi megfulladt. A rendõrség öngyilkosságra gyanakszik.

 • Õrizetbe vettek két férfit a Bahama-szigeteken, akik zsarolni próbálták John Travoltát

  Nassau - Õrizetbe vett a Bahama-szigeteki rendõrség két férfit, köztük egy helyi szenátort azzal a gyanúval, hogy pénzt akartak kicsalni John Travoltától.

  Az ügyvéd-politikust helyi idõ szerint csütörtökön vitték be kihallgatásra.

 • Porszívóval pásztorórázott autómosóban egy férfi

  Thomas Township (Michigan állam) - Porszívóval "szeretkezett" egy autómosóban egy férfi az Egyesült Államokban, mígnem a rendõrség szextetten érte.

  A sajátos "szerelemnek" akadtak szemtanúi, és egyikük telefonált a rendõrségnek a Michigan állambeli Saginaw megyében.

 • Szabó Zsófinak már nagyon elege van Berki Krisztiánból

  Szabó Zsófinak már nagyon elege van Berki KrisztiánbólA szőke színésznő Majka új műsorában akadt ki, amiért még mindig felemlegetik a Berki Krisztiánnal való rosszul elsült kapcsolatát. Szabó Zsófi már rég lezárta magában élete azon fejezetét, amelyet a híresen öntelt Berkivel töltött és nem is szívesen emlékszik vissza rá. A színésznő azt állítja akkoriban elborult az agya és sorra követte el az őrültségeket, aminek az egykori Fradi-vezér is része volt. A Jóban Rosszban sztárja még azt is kijelentette, hogy Berki az ő hátán felkapaszkodva lett ismert és azóta is ebből a kapcsolatból él.

 • Majkáék letetettek arról, hogy valaha is egybekeljenek

  Majka és Dundika végleg letettek arról, hogy valaha is hivatalosan egybekeljenek.

 • Anne Hathaway egy filmszerep kedvéért vált meg hajkoronájától

  Anne Hathaway, a Batman-trilógia záró epizódjának gyönyörû színésznõje elárulta: hajkoronájától egy újabb filmszerep kedvéért kellett megválnia.

 • Jessica Simpsonnak van a legszebb melle a világon?

  Jessica Simpsonnak van a legszebb melle a világon - legalábbis az In touch magazin által összeállított lista szerint.

  Az amerikai énekes-színésznõ sikerét a Hazárd megye lordjaiban megvillantott formás idomainak köszönheti.

  A lista második helyezettje az amerikai szupermodell, Tyra Banks, a harmadik Scarlett Johansson, a Sziget címû film sztárja, aki nem mellesleg Woody Allen kedvenc színésznõje éppen formás keblei miatt.

 • Felháborodtak a britek a tehetségkutató finomítása miatt

  Óriási felháborítást keltett a brit televízió nézõk körében az a hír, amely szerint az X Factor tehetségkutató versenyben induló énekesek elõadásait egy különleges szoftver révén "tökéletesítették", hogy jobban szóljanak a hangok.

 • Megérkezett az elsõ kínai ûrhajósnõ az ûrállomásra

  Három kínai ûrhajóssal a fedélzetén indított Sencsou-9 ûrhajó kapcsolódását a Tienkung-1- ûrállomásmodulhoz élõben közvetítette a kínai tévé. Elõször a két férfi lebegett át, majd az elsõ kínai hölgy is átment az ûrállomásra.