2024.04.26. - Ervin

Portré a testrõl

 Portré a testrõl
Palcsó Tamás: „Sportolás közben is termelõdik mindenféle örömhormon.”

Péter Szabó Szilvia: ”Lehet, hogy az ágyból nézve nem tûnik olyan csábítónak a hidegbe kimenni kocogni, de szerintem sokkal könnyedebben indul így egy nap.”

Pflum Orsi: „Csak le kell feküdni és élvezni azt, hogy masszíroznak.”

Nagyon fontos, hogy minél jobb állapotban legyen a test. (Palcsó Tamás)
„Régebben voltak izomcsomóim - például a gerincemen -, aztán jártam masszázsra, két alkalom után teljesen eltûnt. A lélek nagyban befolyásolja a testi dolgokat. Az nem jó, ha van a háttérben folyamatosan valami probléma, ezeket meg kell próbálni megoldani. Ha kiegyensúlyozott az ember, akkor nem hiszem, hogy olyan nagy stressz érheti. Általában azon a nézõponton vagyok, hogy úgyis minden azért történik, mert az úgy jó - még ha akkor nem is látszik -, ebben lehet bízni.

Jobb érzés egészségesen élni. Sportolás közben is termelõdik mindenféle örömhormon, úgyhogy az is lehet jó. Vannak olyan meditációk, amikor el kell képzelni különbözõ dolgokat: Például le kell feküdni, és azt kell képzelni, hogy a vízen fekszem és visznek a hullámok…”

Palcsó Tamás

Sokkal könnyedebben indul így egy nap: (Péter Szabó Szilvia)

„Ha az ember egy kicsit rákoncentrál, és nem tömi magát este tizenegykor - például pörkölttel -, akkor sokkal könnyedebben érzi magát utána napközben. Érdemes reggel ébredés után kimenni futni egyet, utána zuhanyozni egy jót. Lehet, hogy az ágyból nézve - amikor csörög az óra -, nem tûnik olyan csábítónak a hidegbe kimenni kocogni, de szerintem sokkal könnyedebben indul így egy nap. Hogyha egy kicsit sportolsz, akkor az endorfint termel, ezáltal nem vagy annyira fáradt. Reggel érdemes még olyanokra is odafigyelni, hogy egy joghurtot, vagy valamit reggelire, a kávé elõtt nem árt elfogyasztani.

Szokott jönni hozzám egy lány…

Nem árt, ha az ember havonta legalább egyszer kivesz egy szabad napot, amikor regenerálódik. Végigaludni a napot az elejétõl a végéig, vagy - ha hölgyekrõl van szó -, egy forró fürdõ után felrakni egy pakolást, lekezelni az arcot, megcsinálni a hajat, elmenni fodrászhoz… Ilyenek kellenek, hogy az embernek a testi és szellemi erõnléte meg legyen. Sokáig nem hittem el, hogy a masszázs is mennyire fontos, azon kívül, hogy mennyire jól is esik. Hetente, kéthetente szokott jönni hozzám egy lány masszírozni. Hihetetlen, hogy egy hét alatt mennyit romlik az embernek a fizikai állapota, izomzata.”
Péter Szabó Szilvia

Csak le kell feküdni és élvezni azt, hogy masszíroznak: (Pflum Orsi)

„Van egy-két dolog, amire oda kell figyelni. Eljárok gyógy-masszõrhöz, ez egyszerû, mert ott csak le kell feküdni és élvezni azt, hogy masszíroznak.

Az étkezéssel kapcsolatban vannak olyan idõszakok, amikor jobban odafigyelek, van amikor kevésbé. Az elmúlt hónapokban felszedtem magamra egy-két kilót, ilyenkor szoktam elkezdeni odafigyelni az ételre. Szénhidrátot fehérjével nem eszem. Sok zöldség, gyümölcs. Megpróbálok naponta egy-másfél liter vizet meginni. Odafigyelek arra, hogy a cukorkát, csokit kerüljem.

Minden sokkal könnyebb…

A harmadik legfontosabb dolog a lelki nyugalom. Amikor jól érzed magad a bõrödben, szereted magad, szeretetet kapsz a környezettõl, van egy boldog párkapcsolatod, akkor minden egészen más. Minden sokkal könnyebbnek tûnik, még az is, ami egyébként nagyon nehéz.

Emlékszem, amikor igazán odafigyeltem, és betartottam mindent, amit most elmondtam, akkor annyira jó volt a közérzetem és annyira jól éreztem magam, hogy azt az állapotot szívesen reprodukálnám.”
Pflum Orsi

www.sztarportre.hu