2024.04.26. - Ervin

Az új karate kölyökben Will Smith fiának adja át a tudást Jackie Chan!

Az új karate kölyökben Will Smith fiának adja át a tudást Jackie Chan!
Jackie Chan játssza a méltó utódot keresõ bölcs karatemester, Miyagi szerepét az 1984-es Karate kölyök filmfelújításában, amelynek forgatási munkálatai a hét végén kezdõdtek meg hagyományos ceremónia közepette a kínai fõvárosban.

A filmet gyártó China Film Group szóvivõje hétfõn számolt be a forgatás részleteirõl.

A "karate kölyköt", a mester legtehetségesebb tanítványát, aki méltónak bizonyul arra, hogy Miyagi átadja neki minden tudását, a hollywoodi sztár, Will Smith fia, a 11 éves Jaden Smith alakítja.
Jaden nem elõször áll kamera elé, három éve apja A boldogság nyomában címû filmjében, majd Keanu Reeves sci-fijében, az Amikor megállt a Földben is feltûnt már.

A forgatás megkezdése alkalmából szombaton megrendezett hagyományos kínai ceremónián a fõszereplõkön kívül Jaden testvére, Willow, valamint a Smith szülõk is megjelentek. Will Smith producerként szállt be a vállalkozásba, amelynek rendezõi székében Harald Zwart ül.

A napjaink modern Kínájában játszódó remake a China Film Group (a kínai állami filmvállalat) és a Columbia Pictures koprodukciójában készül. A forgatás a tervek szerint három hónapot vesz majd igénybe.

A negyed százada készült eredeti filmben a négy éve elhunyt Pat Morita játszotta Miyagi legendás szerepét, tanítványát pedig Ralph Macchio alakította.