2024.05.06. - Ivett, Frida

Fordulat: Megvan Jimmy gyilkosa?

Fordulat: Megvan Jimmy gyilkosa?
Úgy tûnik, mégis elmondta a rendõröknek Hulé Éva, amit a szívét nyomta évek óta! Értesülések szerint a beteg asszony, tolószékben és orvosi leleteivel felszerelkezve érkezett a rendõrségre, ahol vallomást tett. A többórás kihallgatáson beismerte, hogy 2001-ben hamisan tanúskodott! Elmondása szerint sokkos állapotban volt, a trauma miatt alakult ki többi betegsége is. Akkor azt mondta: a pisztoly véletlen sült el Zámbó Jimmy kezében. Most azonban megnevezett egy elkövetõt! Elárulta: tíz éve lelkifudalással él, nem bírja tovább. Rosszul is lett, így továbbimeghallgatására kerül majd sor.
A tragikus körülmények közt elhunyt Zámbó Jimmy halálának egyetlen szemtanúja hosszú hónapok óta ígérte, hogy leleplezi a végzetes éjszaka valós eseményeit.

Többször elmondta, hogy kéziratait letétbe helyezte egy ügyvéd széfjében, és azokból könyvet akar írni, mindent elárulva ebben a híres énekes életének utolsó szakaszáról.
Januárban a Király halálának tizedik évfordulóján - mint minden évben eddig - megemlékezést szerveztek Jimmy testvérei, és a rendezvényre Hulé Évát is meghívták.

Sokan abban reménykedtek, a beteg asszony nagy bejelentést tesz majd, de ehelyett nem állt színpadra, és végül csak annyit lehetett tõle megtudni, hogy novemberre tervezi a könyvét.

Közben azonban egészségi állapota és életkörülményei is jelentõsen rosszabbra fordultak. Éva, akinek betegsége miatt elõször egyik lábát, majd a másik lábfejét is amputálni kellett, néhány hete haza mehetett a kórházból, de gáz és villany nélküli otthonában tengeti életét.

Elmondása szerint jövedelme olyannyira kevés, hogy már életmentõ gyógyszereit sem tudja kiváltani, és alig eszik. Többnyire egy zsemlét naponta.

Utóbbi nyilatkozatai között szerepelt az is, hogy feladja, és sírba viszi magával titkát Zámbó Jimmy haláláról. Úgy vélte, a kötet körüli érdeklõdés és lelkesedés alább hagyott, kiadót pedig nem talált ehhez a témához.