2024.05.12. - Pongrác

Egyre kevesebb a sex

Egyre kevesebb a sex
Az elmúlt három évben havi hatszor szerelmeskedtek a magyarok, a korábbi nyolc helyett.

A fejlett országokban élõk harminc évvel ezelõtt háromszor gyakrabban bújtak össze párjukkal, mint ma. A szakítással végzõdõ kapcsolatok többmint húsz százalékában a válás oka a nem kielégítõ szexuális élet. A 18–30 év közöttiek harminc éve még havonta 22–28 alkalommal bújtak össze kedvesükkel, ma már csak 4–10-szer. A 31–40 éveseknél a mostani együttlétek száma csupán 3–6, míg a 41–50 éveseknél 2-3.
Kiderült, hogy hazánkban sem jobb a helyzet: egy hazai kérdõíves felmérés szerint a korábbi havi nyolcról hat együttlétre csökkent az igény. Ez azt jelenti, hogy van olyan hét, amikor csak egyszer hódol a testi örömöknek a pár!

A szexológus szerint tenni kell azért, hogy ez ne így legyen. Ha egy házaspár már csak heti egyszer bújik össze, akkor le kell ülni megbeszélni, hogy mi változott – mondja Csides Kata. Nem csak a párok tehetnek arról, hogy nem szerelmeskedéssel zárul a nap, a többség olyan sokat dolgozik, hogy mire hazaér, már hullafáradt.

A szakember szerint érdemes kijelölni legalább egy napot a héten, amikor mindketten sietnek haza, és egymást dédelgetik. Jó egy masszázs, aminek szex a vége.