2024.05.14. - Bonifác

Egy csecsemõ, három anya

Egy csecsemõ, három anya
Ritka genetikai betegsége miatt nem lehetett saját gyereke egy brit nõnek. Katy Slade és férje mégsem mondott le a családalapításról.

Beatrix Slade tökéletesen egészséges és boldog baba, ránézésre nincs semmi különös benne. A féléves angol kislány létezése mégis valóságos csoda, szüleinek, Katynek és Davidnek ugyanis nem lehetett gyereke.

Problémájuk megoldásában Katy húga és sógornõje segítettek. Így végül három anyja lett a kislánynak.
– Kislány voltam, amikor közölték velem, hogy egy ritka genetikai betegség miatt nem fejlõdött ki sem a méhem, sem a petefészkeim – mesélte Katy. – Napokig sírtam, a húgom, Lucy vigasztalt. Azt mondta, hogy majd õ ad nekem petesejtet, emiatt ne aggódjak.

A kamaszkori ajánlatot a testvér komolyan gondolta, de azt egyik lány sem akarta, hogy õ is hordja ki a kislányt. – A béranyaprogramtól féltünk, mert sok olyan történetet hallottunk, hogy egy nõ megtartotta magának az újszülöttet. – folytatta Katy, és hozzátette, hogy ekkor jött a képbe David húga, Jamie. – Neki már van három gyereke, és úgy érezte, képes lesz lemondani a kisbabáról, miután világra hozta.

Beatrix így genetikailag kõdik a nevelõszülõkhöz. – Örökké hálásak leszünk a testvéreinknek – mondta Katy és David. – Nélkülük nem született volna meg Beatrix.