2024.04.26. - Ervin

141 évesnek vallja magát egy indiai férfi

141 évesnek vallja magát egy indiai férfi
141 évesnek vallja magát egy indiai férfi141 évesnek mondja magát egy indiai férfi, aki, ha bizonyítani tudja állítását, a világ legidősebb emberévé lépne elő. Sajtóértesülések szerint a Guinness Rekordok könyve már vizsgálja a férfi iratait, bár nincs könnyű dolga, Indiában a születési anyakönyv nem tartozott a leggondosabban vezetett okmányok közé az 1860-as években. Ennek ellenére Feroz-un-Din Mir állítja, hogy 141 éve született, és hogy hosszú életét sok feleségének köszönheti. A férfi négy asszonyt élt túl eddig, jelenleg az ötödiket fogyasztja, a mostani Mirné a nyolcvanas éveiben jár.
– A férjemnek nagyon izgalmas élete volt, mindig nagy élvezettel hallgatom a történeteit – vallja az asszony, aki elmondta: férje hajlott kora ellenére még ma is tud járni, a szeme világát is megőrizte, és jó a memóriája, előszeretettel idéz hosszú élete emlékeiből.

Jelenleg a Guinness Rekordok könyve által legidősebbnek tartott ember egy 115 éves kiotói nő, Okava Miszao. A kiotói nő nemrégiben nyerte el ezt a címet, miután a 116 éves Kimura Dzsiroemon nemrégiben életét vesztette