2024.05.12. - Pongrác

Telefonon vezényelte le a szülést egy mentõs Borsodban

Kazincbarcika - Mobiltelefonon adta az utasításokat a szülõ nõ édesanyjának egy kazincbarcikai mentõs, s mire a helyszínre érkeztek a mentõszolgálat munkatársai, már megszületett az egészséges baba.

Az észak-borsodi település mentõszolgálatának hétfõi közlése szerint telefonon segítséget kért a vajúdó nõ édesanyja, és a mentésirányító instrukcióinak (is) köszönhetõen baj nélkül vezette le a szülést, még a mentõk érkezése elõtt.
Az eset vasárnap történt, ekkor riasztották a mentõket egy Kazincbarcika melletti településre. A mentõkocsi már úton volt a mintegy 15 kilométerre lévõ címre, amikor a szülés megkezdõdött. A mentésirányító a szülõ nõ édesanyját telefonon folyamatosan segítette, így vezette le a szülést egészen a baba világra jöttéig.

Az újdonsült nagymama helytállásának - és a mentõs pontos utasításainak - köszönhetõen az elsõ bejelentéstõl számított 15 percen belül kiérkezõ mentõk már egy jó állapotú újszülöttet - kisfiút - és édesanyát találtak a helyszínen, akiket további ellátás után kórházba szállítottak.