2024.04.26. - Ervin

Pizza a hercegi párról

Vilmos brit herceg és menyasszonya, Kate Middleton novemberi eljegyzése óta megállás nélkül készülnek az esküvõvel kapcsolatos újabb és újabb szuvenírek.
Legtöbbjüket az interneten is árusítják. A gyártók az eljegyzés napja óta árulnak aranyozott hamutartókat a hercegi pár fényképével, és készült hûtõszekrény is Vilmos és Kate eljegyzési fotójával. De kínálnak porcelántárgyakat, bögréket, a menyasszonyról elnevezett sört, esküvõi kabátot kutyáknak, macskaeledelt, és megvehetõ Kate menyasszonyi ruhájának, illetve eljegyzési gyûrûjének másolata is. Készül még az ifjú párt ábrázoló pizza is, sonkából, olívabogyóból és kukoricából.

Az ajándéktárgyak eddig 226 millió eurót (60,4 milliárd forintot) hoztak a forgalmazóknak. A Westminster székesegyház melletti esküvõi ajándékboltban a gazdasági válságra tekintettel részletre is árulják a hercegi párról mintázott porcelánszobrokat. Hibás termékeket is piacra dobtak, van például olyan kínai bögre, amelyen Vilmos herceg helyett öccse, Harry látható.