2024.05.12. - Pongrác

Képeslap-rekord egy szlovéniai településen

Egy kisebb garzonba be sem férne az a képeslap, amelyet a minap vett át egy szlovén város polgármestere, ezzel a küldõ esélyessé vált a korábbi képeslap-rekorder cím elorozására.
Huszonhárom kilós képeslapot kapott egy szlovéniai település polgármestere. Az olasz határ mentén fekvõ Nova Gorica elsõ embere, Matej Aréon nevére érkezett az 54 négyzetméteres képeslap, rajta a város panorámafotójával.

A feladó egy szlovén zenei szervezet, amely a laptól Guinness-rekorderséget remél, annak révén pedig reklámot a szlovéniai Nova Gorica városának, fõképp a GOF nevû helyi zenei fesztiválnak.

A világrekorderséghez elõzetesen kikérték nemzetközi szervezet instrukcióit. Ehhez a képeslapot megfelelõen el kellett látni bélyeggel, de a küldeményt végül nem adták fel, mivel nemhogy postaládába, de még egy postára sem fért volna be. Így egyetlen postásnak sem kellett görnyedeznie, a készítõk maguk adták át a polgármesternek a hivatala elõtti téren.

A mû ott is marad erre a hétre, utána turnéra indul több szlovén városba, majd visszaviszik Nova Goricába állandó kiállításra. A korábbi képeslapcsúcs 49 négyzetméter, a német posta tartja 2009 óta, és az azévi berlini atlétikai világbajnokság alkalmából kézbesítették.