rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Véletlennek köszönheti a duplán nyert millióit a szerencsés férfi

 • Share on Tumblr

  Véletlennek köszönheti a duplán nyert millióit a szerencsés férfiTévedésből lett egyik napról a másikra multimilliomos egy Melbourne közelében lakó férfi, aki az ausztrál lottón véletlenül kétszer tette meg ugyanazokat a számokat. Amikor szombat este megtudta, hogy kihúzták a számait, azt hitte, 1,3 millió dollárt (288 millió forintot) nyert – mesélte. Egy órával később aztán rájöttem, hogy nem néztem meg a többi szelvényemet, és amikor megtaláltam a másodikat, akkor döbbentem rá, hogy kétszer játszottam meg ugyanazokat a számokat. Abban sem bíztam, hogy egyáltalán nyerek, nemhogy duplán! – mesélte a neve elhallgatását kérő férfi.

  Tévedése miatt így 2,6 millió adómentes dollárt zsebelhetett be. Most azt tervezi, vesz egy házat, egy Ferrarit, egy időre szabadságot vesz ki és felkeresi a világ hét csodáját.

  Nem ez az első eset, hogy Melbourne-ben valaki duplán nyer a lottón. Egy harmincas éveiben járó nő 2013 júliusában két szelvényt vett ugyanarra a sorsolásra és ki is húzták a számait, így összesen 835 ezer dollárt nyert, melynek a felét az ingatlanhitele rendezésére költötte.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Crowe halálhírét keltették

  Az Oscar-díjas színész állítólagos tragédiájáról egy amerikai rádió hírolvasója számolt be, a bejelentés szerint a sztár új filmjének forgatása közben az osztrák Kitzbühelben 15 métert zuhant egy szakadékba. A hír szinte percek alatt az egész internetet bejárta, a fórumokon, blogokon rajongók százai hitetlenkedtek.

 • Egy idõs német nõ 600 ezer eurót vitt magával a kórházba egy cipõsdobozban

  Berlin - A bankok iránti bizalmatlanságból 600 ezer eurót tartott készpénzben egy 88 éves bajorországi nõ egy cipõsdobozban, s azt magával vitte a kórházba is, ahol eltûnt egy része.

  Amikor az idõs nõt a mentõk Vilshofenbõl kórházba szállították, ragaszkodott hozzá, hogy a cipõsdobozt is magukkal vigyék. A kórházi személyzet tanúk jelenlétében felnyitotta a dobozt, és 600 ezer eurót talált benne bankjegyekben - jelentette az Am Sonntag címû passaui lap a rendõrség szóvivõjére hivatkozva.

 • Justin Timberlake a lesifotósok miatt nem tud golfozni

  Az énekes-színész azt állítja, hogy a lesifotósok miatt nem megy neki mostanában a golfozás.

 • Megmûtötték a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán térdét

  Megmûtötték szerdán a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapus, Szécsi Zoltán térdét, a játékos teljes felépülése várhatóan két és fél hónapot vesz majd igénybe.

  A világbajnokságra utazó csapatból ezúttal kimaradt kiváló hálóõrt Tatán operálta meg Béres György.

 • Fél koponyával él a kisfiú

  A Kínában élõ Hou Guozhu még kisgyerek volt, amikor 2003-ban kiesett az ágyából, és az ütés miatt fertõzést kapott. A kór miatt szó szerint elvesztette fél koponyáját.

 • Ellopták az erdélyi Nagybánya középkori pecsétnyomóját

  Ellopták a nagybányai történelmi múzeumból az egykor a város címerének nyomtatására használt, 1362-bõl származó ezüstbélyegzõt.

 • Megismételték az esküvõt a rosszul sikerült képek miatt

  Bár az esküvõi albumba nem a valódi házasságkötéskor készült képek kerültek, viszont legalább szépek.

 • Ikerlányoknak adott életet Angelina Jolie

  Ikerlányoknak adott életet kedden reggel Angelina Jolie. A 33 éves színésznõ és párja hetek óta Nizza közelében, nyugodt körülmények között készült a nagy napra, mikor végre magukhoz ölelhetik újabb gyermekeiket.

  Angelina Jolie-t hétfõn este vitték be a helyi Lenval magánklinikára vizsgálatra, ahol reggelre már meg is szült.

  A kórház szóvivõje megerõsítette a helyi lapok értesüléseit, de azt nem tudta, vagy nem akarta megmondani, hogy a boldog kismama és gyermekei mikor hagyhatják el kórházat. • Medvehúst tartalmazó kolbászt foglalt le a rendõrség Monoron

  Medvehúst tartalmazó kolbászt és szalámit foglalt le a rendõrség a Pest megyei Monor egyik húsüzletében. A szokatlan ínyencséget Romániából hozta Magyarországra az üzlet tulajdonosa, azonban nem tudta, hogy a macihúsos felvágott az Európai Unió területén tiltott áru.

  Brummoghatott magában I. József vecsési lakos, amikor a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVvM) megjelent húsüzletében, és az ott talált mintegy 17-18 kilogramm barna medvehúst tartalmazó szalámi és kolbász eredetérõl kérdezték.

 • 2 Hummer alatt szakadt be a jég a Balatonon (fotókkal)

  Két Hummer terepjáróval hét, negyven év körüli ember ment a Balaton jegére, majd a parttól 30 méterre 10-15 centiméteres jég beszakadt, s a jármûvek 80-100 centiméteres vízbe merültek.

 • Barack Obama népszerûsége csökkent!

  Barack Obama amerikai elnök népszerûsége az eddigi legalacsonyabb szintre, 45 százalékra süllyedt a valószínû szavazók körében a Rasmussen közvélemény-kutató intézet kedden közzétett adatai szerint.

 • Jennifer Lopez a Szex és New York-ban szerepel?

  A Szex és New York sztárja lehet Jennifer Lopez. Az énekes-színésznõ régóta nagy rajongója a sorozatnak, és most abban reménykedik, hogy beválogatjaák a sorozatból készülõ második egész estés moziba.

  A díva egyébként egyszer már szerepelhetett volna a filmben, ám akkor a Will és Grace készítõi jóval magasabb gázsit ajánlottak neki, így õket választotta.

  Lopez már elõrehaladott tárgyalásokat folytat a mozi producereivel, hogy a lehetõ legegyszerûbb módon írják bele a karakterét a történetbe.

 • Jamie Oliver fõz a G20-csúcs résztvevõinek, de csak 'egyszerû' ételeket

  London - Jamie Oliver fõz a húsz legnagyobb fejlett és fejlõdõ gazdaság (G20) áprilisi londoni csúcstalálkozója résztvevõinek bankettjén, ahol a gazdasági válságra való tekintettel szolid árú ételsort majd szolgálnak fel.

  A The Times online kiadása szerint ugyanis Gordon Brown brit miniszterelnök el akarja kerülni a tavalyi japán G8 csúcs malõrjét, ahol 18 fogásos vacsorával kedveskedtek egy olyan tanácskozás résztvevõknek, amely a nemzetközi élelmiszerválság hatásait volt hivatott tompítani.

 • A vám- és pénzügyõrségnél 40 milliárd forint a hiány

  Szinte minden adónemben alulteljesített az év elsõ félévében a vám- és pénzügyõrség, bevételei híven tükrözik a gazdaság lejtmenetét - írja a Világgazdaság.

  A lap cikke szerint június végéig 580 milliárd forint érkezett a vám- és pénzügyõrség számláira, 40 milliárddal kevesebb, mint egy évvel ezelõtt. A legdurvább visszaesés a regisztrációs adónál figyelhetõ meg, feleannyit sem mutat az egyenleg (21,95 milliárd forint), mint tavaly ilyenkor.

 • A kis megasztárosra egy japán producer is felfigyelt

  A kis megasztárosra egy japán producer is felfigyeltPatai Anna immár Japánban is sztár: a fiatal énekesnőt ugyanis egy ottani tehetségkutatóba hívták meg, ahol a döntőbe, a legjobb öt közé is bejutott. \"A Japán tv-ben egy műsorba meghívtak énekelni, és képviseltem Magyarországot. Merthogy többen is ott voltunk, csak a világ más-más tájáról... Pontosan rajtam kívül 20 ember volt (Izraelből, Afrikából, Szingapúrból, Filippi szigetekről,Amerikából, stb... Amikor a színpadra léptem, és megszólalt a Himnusz, az nagyon megható érzés volt, pláne amikor a magyar zászló alatt énekelhettem\" - írta élményéről.

 • Vérfürdõt rendezett egy jegesmedve a Spitzbergákon

  Az állat egy brit csoportra támadt. Egy emberrel végzett, négyet megsebesített.

 • Kemény Dénes kihagyta Szécsi Zoltánt a keretbõl!

  Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap zárult Unicum Kupa után csapatot hirdetett a két hét múlva kezdõdõ római világbajnokságra.

 • Egy év börtönt kapott Obama megfenyegetéséért!

  Egy év és egy napi börtönbüntetésre ítélték hétfõn Ézsak-Carolina államban azt a férfit, aki halálosan megfenyegette Barack Obamát az elnökválasztási kampány idején.

  A 48 éves Jerry Michael Blanchardnak ezenkívül háromezer dollár pénzbüntetést is fizetnie kell, és szabadulása után még három évig rendõri felügyelet alatt marad.

 • Megkérték Lindsay Lohan kezét

  Barátnõje, Samantha Ronson megkérte Lindsay Lohan kezét - értesült a brit Star magazin.

  A lap forrásai szerint Sam egy 50 ezer font, azaz több mint 16 millió forint értékû gyémánt gyûrût vásárolt Lindsay-nek, s két héttel ezelõtti mexikói nyaralásuk alatt fel is húzta azt az ujjára, mégpedig nem is akárhogyan.

  "Sam este 9 óra körül lehozta Lindsay-t a parthoz, ahol már meg volt terítve nekik egy gyönyörû asztal, Sam mindent elõre megszervezett, még mexikói zenészek is voltak."

 • Hetvennégy éves a brit kispapakorelnök

  74 éves a brit kispapák korelnöke: Garry Burksnek a minap született fia. Neje 41 esztendõs. Az újszülött második gyermekük, van egy hatéves fiuk is. A kispapa ráadásul csaknem éppen 75. születésnapjára kapta a gyermekáldást: kedden lesz éppen háromnegyed évszázados.

 • 24 aranyrudat találták egy repülőgép mellékhelyiségében

  24 aranyrudat találták egy repülőgép mellékhelyiségébenÖsszesen egymillió dollárnál is többet érnek azok a gazdátlan aranyrudak, amelyet takarítók találtak Indiában, egy repülőgép fedélzetén. A Jet Airways légitársaság gépe több nemzetközi út után a kelet-indiai Patna városából Kolkata repülőterén szállt le, ahol útja végeztével rutinszerűen átvizsgálták. A 24 aranyrudat a mellékhelyiségben találták meg, két táskában. Az összesen egy kilogrammnyi arany becsült piaci értéke 70 millió rúpia. A csomagot eddig senki sem kereste. Kína mellett India a világ legnagyobb aranyfogyasztója.

 • Sörivó Jézus okozott felháborodást az indiai keresztények között

  Óriási felháborodást váltott ki egy indiai város keresztény közösségében, hogy Jézust kezében sörösdobozzal és cigarettával ábrázolták egy általános iskolásoknak szánt tankönyvben.

 • Perverz és durva hivatal - Nem adták össze siketnéma párt, mert nem mondtak igent

  Lima - Nem adott össze egy siketnéma párt egy anyakönyvvezetõ Peruban, mert azok nem tudták kimondani a boldogító igent.

  Az América nevû tévé jelentése szerint a hivatal embere, Carlos Montalvo azzal érvelt a házasság megkötése ellen, hogy a hatályos jogszabályok tiltják ilyen fogyatékkal élõk egymással házasodását.

 • Az elsõ szerelmük után nyomoztatnak a japánok

  Rég nem látott elsõ szerelmük felkutatásához nyújt segítséget ügyfeleinek egy japán magánnyomozó iroda.

 • 23 perc alatt háromszor kapták gyorshajtáson

  Német rendõrök 23 percen belül háromszor kaptak gyorshajtáson egy huszonéves német férfit kedden - közölte a német rendõrség.

 • 2016-ig biztosan lesz Forma 1-es Magyar Nagydíj a Hungaroringen!

  További öt évvel meghosszabbították a Magyar Nagydíj 2011-ig szóló szerzõdését, így biztossá vált, hogy 2016-ig rendeznek Forma-1-es futamot a Hungaroringen.

 • Elhunyt Nikolaosz Makarezosz!

  Meghalt Nikolaosz Makarezosz, az 1967-es görögországi katonai államcsíny egyik vezetõje. Nikolaosz Makarezosz egykori ezredes 90 éves korában halt meg kedden egy Athén közelében fekvõ üdülõhelyen lévõ otthonában.

  Makarezosz szervezte meg Georgiosz Papadopulosszal és Sztilianosz Pattakosszal együtt 1967. április 21-én a katonai államcsínyt.

 • 280 millió forintot ér egy családi ajtókitámasztója

  Ajtókitámasztónak használtak jó ideig az Egyesült Államokban egy kínai kerámiát, amely végül 1,3 millió dollárért kelt el árverésen.

 • Elárverezik Gandhi hírhedt tárgyait!

  Elvakult szépségkirálynõknek és világbéke aktivistáknak ajánljuk figyelmébe következõ cikkünket.

  Elárverezik ugyanis Mahatma Gandhi már-már védjegyévé váló bõrszandálját, szemüvegét és óráját. A zsebóra már önmagában is érték lehetne, hiszen kora nagyjából 100 évesre tehetõ, ha erre még rádobjuk az eszmei értékét is, minden valószínûség szerint sok-sok nulla fog az elsõ számjegy mögött sorakozni…

 • Gyermekkori barátjához ment hozzá Janet Jackson

  A 46 éves popsztár harmadszorra házasodott. 9 évvel fiatalabb, milliárdos férje állítólag Janet Jackson gyerekkori barátja.