rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
 • Véletlennek köszönheti a duplán nyert millióit a szerencsés férfi

 • Share on Tumblr

  Véletlennek köszönheti a duplán nyert millióit a szerencsés férfiTévedésből lett egyik napról a másikra multimilliomos egy Melbourne közelében lakó férfi, aki az ausztrál lottón véletlenül kétszer tette meg ugyanazokat a számokat. Amikor szombat este megtudta, hogy kihúzták a számait, azt hitte, 1,3 millió dollárt (288 millió forintot) nyert – mesélte. Egy órával később aztán rájöttem, hogy nem néztem meg a többi szelvényemet, és amikor megtaláltam a másodikat, akkor döbbentem rá, hogy kétszer játszottam meg ugyanazokat a számokat. Abban sem bíztam, hogy egyáltalán nyerek, nemhogy duplán! – mesélte a neve elhallgatását kérő férfi.

  Tévedése miatt így 2,6 millió adómentes dollárt zsebelhetett be. Most azt tervezi, vesz egy házat, egy Ferrarit, egy időre szabadságot vesz ki és felkeresi a világ hét csodáját.

  Nem ez az első eset, hogy Melbourne-ben valaki duplán nyer a lottón. Egy harmincas éveiben járó nő 2013 júliusában két szelvényt vett ugyanarra a sorsolásra és ki is húzták a számait, így összesen 835 ezer dollárt nyert, melynek a felét az ingatlanhitele rendezésére költötte.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Pars Krisztián nyerte a Németh Pál Emlékversenyt Szombathelyen

  A hazai közönség elõtt szereplõ Pars Krisztián nyerte kedden a kalapácsvetõk részvételével megrendezett Németh Pál Emlékversenyt Szombathelyen.

  A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai ezüstérmes dobóatléta mögött az ötkarikás játékokon gyõztes, világbajnok szlovén Primoz Kozmus végzett a második, a vb-harmadik orosz Alekszej Zagornyij pedig a harmadik helyen.

 • Bolgár csillagászok felfedezték a Taurus egyik új kisbolygóját

  Bolgár csillagászok felfedezték a Taurus egyik új kisbolygóját - jelentette be a Szófiai Kliment Ohridszki Egyetem különleges kutatások központja.

  A felfedezést már elismerte az amerikai Harvard Egyetem Naprendszeri Kistest Kutatóközpontja is.

 • Vége a Született feleségek-nek?

  A Lila Akác köz hölgyeinek már nem sok idejük maradt, hogy megoldják ügyes-bajos dolgaikat - jelentette be a Született feleségek szellemi atyja és egyben producere, Marc Cherry.

  Cherry a Televízió Kritikusok Szövetsége ülésén közölte, hogy a hetedik évaddal egyben pontot akar tenni a sorozat végére.

  "Addig szállunk ki belõle, míg szeretnek minket." - mondta. Vagy mégsem?

 • Robotrepülõgépekkel az illegális fakitermelések ellen!

  A katonai célokra használt robotrepülõgépek hamarosan az illegális fakitermelések és szemétlerakások ellenõrzésére is alkalmazható lesz.

  A „Magas Intelligenciájú, Nagy Megbízhatóságú Elektronikai Felderítõ Rendszer Katonai és Polgári Védelmi Célokra” címû Nemzeti Kulturális és Technológiai Hivatal (NKTH) által támogatott robotrepülõgép-fejlesztõ projekt, résztvevõi között szerepel a Budapesti Mûszaki Fõiskola Neumann János Informatikai Kara (NIK).

 • A WC-be küldte a pincér a szoptató anyát Gödöllõn

  Az interneten tette közzé panaszát egy édesanya, akit egy pincér szólított fel a szoptatás abbahagyására az egyik gödöllõi étteremben. A pincér a nõi WC-t ajánlotta az édesanyának, amit az nem fogadott el és diszkréten, a falnak fordulva megszoptatta fél éves babáját.

 • Figyelmetlenségének köszönheti a több milliárdos nyereményét

  Figyelmetlenségből egy dollárral többért vett lottót egy négygyerekes egyedülálló anya az Egyesült Államokban, de remek befektetés volt, mert 14 milliószorosan térült meg.

 • 'Hamis' mangalicahúst szállítanak Magyarországról Japánba!

  Piaci feltételezések szerint "hamis" mangalicahúst szállítanak Magyarországról Japánba, ahol azt a piaci ár alatt értékesítik - mondta Kovács László, a szegedi Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 • Véget ért a Lost

  Végleg elbúcsúzott a tévénézõktõl az amerikai ABC csatornán a világ egyik legnépszerûbb sorozata, a "Lost - Eltûntek" - számolt be róla az amerikai média.

 • Összeverekedett két család Jászladányban

  Összeverekedett két család Jászladányban szombat éjjel; két ember életveszélyesen megsérült. A két család egyelõre ismeretlen okból támadt egymásra.

  A verekedés közben kard, vasvilla, kés és vascsõ is "elõkerült".

 • VV Veronika megbánta tettét

  VV Veronika megbánta tettét, miszerint pénzért árulta a testét.

 • Hatvanmilliót hozott a hiba

  Negyedmillió dollárt - 60 millió forintot - nyert a lottón saját hibájának és korrekciójának köszönhetõn egy bolti eladólány az Egyesült Államokban.

 • Agyonvertek egy két éves kisfiút!

  Tíz év börtönt kapott Robert Cunningham, aki megölte a 23 hónapos Brandon Muirt. A férfi évek óta heroinfüggõ, élettársa, a gyerek anyja szintén.

  A Dundee-ban élõ Brandon március 16-án halt meg a kórházban, 40 különbözõ sérülése volt, a beszakadt mellkastól kezdve a törött csontokig. Az orvosi jelentés szerint a halálát megelõzõ három hétben szenvedett a brutalitástól. Pontosan attól a perctõl kezdve, amikor Robert hozzájuk költözött.

 • Riksában született

  Riskában született egy lányka Pakisztánban, közlekedési dugóban, mert a rendõrség lezárt több utat az ország államfõjének utazása okán.

 • Ritkábban küldik vissza a britek az interneten vásárolt termékeket

  A brit vásárlók ritkábban küldik vissza az interneten vásárolt termékeket, mint azokat, amelyeket személyesen az üzletekben választottak ki - derül ki egy friss felmérésbõl.

 • A Rajnába 30 tonna olaj ömlött!

  Két hajó összeütközött hétfõn a Rajnán, s emiatt harminc tonna olaj ömlött a folyóba - közölte a német rendõrség. Személyi sérülés nem történt.

  A hajózási hivatal szerint egy 1100 tonna olajat szállító tanker és egy teherszállító hajó ütközött össze Klevénél, a Rajna alsó folyásánál.

 • Szélessávú internet a világ tetején

  Egy magán telekommunikácós szolgáltató szélessávú internetet biztosított a Mount Everesten: átadta Nepál elsõ 3G-s mobilhálózatát a Himaláján fekvõ alaptáborban.

 • Tóth Vera zaklatta volt barátját

  Tóth Vera (22) nem bírta elviselni, hogy egykori szerelme, Dobos András egy másik nõ mellett találta meg a boldogságot, ezért zaklatta a szerelmespárt...

 • Tíz napot töltött dögkútban egy ukrán férfi

  Ungvár – Tíz napot töltött el egy férfi egy 15 méter mély dögkútban a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében.

 • 25 millió forint értékû heroinra bukkantak Tompánál!

  Négy és fél kilogrammnyi heroinra bukkant a vámosok kábítószer-keresõ kutyája a tompai határátkelõhelyen egy férfi autójában hétvégén.

  Az átkelõnél egy szerb állampolgárságú férfi az általa vezetett osztrák rendszámú autóval próbált bejönni az országba, de a pénzügyõrök kockázatelemzés alapján úgy döntöttek, kábítószer-keresõ kutya közremûködésével tételes vámvizsgálatot tartanak.

 • A dohányosok tartsanak maguknál hamutartót!

  Miután számûzték a dohányosokat a középületekbõl, Tajvanon nemsokára arra is kötelezhetik õket, hogy tartsanak maguknál hamutartót és vegyék elõ, mielõtt kinn a szabadban, közterületen rágyújtanának.

  A tervezett szigorítás oka, hogy a közintézményekre vonatkozó dohányzási tilalom januári életbe lépése óta mértéktelenül nõtt az elhajított cigarettacsikkek száma, és ez még halálesetekhez is vezetett.

 • Amy Winehouse lehányta a kölcsönzött ruháját!

  Ismét bajban van a sztár. A 25 ezer fontért kölcsönzött elegáns ruhák itt-ott szétszakadva és sárosan kerültek vissza gazdájukhoz, Harvey Nicholshoz.

  A zûrös Amy ismét alakított. Most a drága pénzen vett selyem és szatén holmikra nem vigyázott.

  Egy barátja azt mondta: "Felvette az egyik ruhát és elment benne bulizni.

  A vége persze az lett, hogy nagyon berúgott. Enyhén szólva nem volt szép látvány."

 • Sziget - hajléktalanok hetijeggyel a Szigeten

  Nyolc-tíz hajléktalan kapott a Sziget fesztivál szervezõitõl hetijegyes karszalagot azért, hogy a fesztivál egy hete alatt se kelljen "otthonukat" elhagyni.

  Az otthont számukra az év többi részében is az óbudai Hajógyári-sziget jelenti, ahol megbújva a kíváncsi szemek elõl, fás, bokros részeken élnek évek óta, az általuk szekrénydarabokból, farostlemezekbõl összetákolt kalyibákban.

 • Bikákkal ûzik el a szexet?

  Bikákkal tervezik elûzni a pásztorórázó párokat egy mezõrõl Nagy-Britanniában. Surrey megyei önkormányzatának vezetõségében merült fel az ötlet, miután 300 puttenhami lakos panaszlevéllel fordult a hatósághoz.

 • Illegális varroda Budapesten

  Hamisított márkajelzésû sportruházati termékeket gyártó varrodát lepleztek le Budapesten, a Ganz-Mávag területén.

 • Dinnye szóródott az aszfaltra az M5-ös autópályán

  Dinnye szóródott az aszfaltra az M5-ös autópályán Szeged közelében, miután egy dinnyeszállító teherautónak ütközött egy román kamion hajnalban.

  Az ütközés következtében a két kamion keresztbe fordult az autópályán, és egy ember megsérült.

 • Alpaka kiscsikó született Szegeden

  Alpakacsikó született a Szegedi Vadasparkban; a kancacsikó komplikációk nélkül jött világra, és anyja is gondos szülõként neveli, így minden remény megvan a felcseperedésére az alpakák tágas, természetes környzetüket utánzó kifutójában.

  Az alpakák jól érzik magukat Szegeden, s szinte minden évben egy kiscsikóval örvendeztetik meg gondozóikat - mondta Veprik Róbert, az állatkert igazgatója.

  Külön öröm, hogy idén kancacsikó született, mert az állat késõbb bevonható lesz a tenyésztésbe - tette hozzá.

 • Szõke Zoltán egyre jobban hasonlít sorozatbeli karakterére

  Szõke Zoltán, a Barátok közt Berényi Miklósa egyre jobban hasonlít a sorozatbeli karakterére. A férfi egy ideje kettõs életet élt, amire most derült fény. Szõke Zoltán és felesége kapcsolata megromlott és a színész régi gyerekkori szerelmével kezdett új életbe.

 • Merész kijelentést tett Balotelli

  Az olasz csatár merész kijelentést tett: ha a Real Madrid bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe, úgy a játékosok lefeküdhetnek a barátnőjével.

 • Több mint százhúsz gyerek szenvedett ólommérgezést!

  Több mint százhúsz gyerek szenvedett ólommérgezést Fucsien kelet-kínai tartományban, mert egy elemgyár közelében élnek.

  A helyi kormányzat közlése szerint két egészségügyi vizsgálatot is végeztek az érintett 287, tizennégy évnél fiatalabb gyerekek körében.

 • Anyai örömök elé néz Gisele Bündchen

  Már hónapokkal ezelõtt felröppent a hír, hogy Gisele Bündchen második gyerekével várandós. Most viszont végre megmutatta magát gömbölyödõ pocakkal.