2024.04.26. - Ervin

Robbie Williams és Gordon Ramsay csatája

Robbie Williams és Gordon Ramsay csatája
Hatodik alkalommal rendezték meg a Soccer Aidet, a Robbie Williams által életre hívott jótékonysági focimeccset az Old Trafford gyepén. A meccs nem csak küzdelmet jelentett: néhány sztár elásta a csatabárdot az esemény elõtt. 2006 óta rendezik meg Nagy-Britanniában a Soccer Aid nevû jótékonysági focimeccset, ami eddig több millió fontnyi támogatást gyûjtött az UNICEF számára. Az egyik focicsapatban csak Angolok míg a másikban a világ többi országából játszanak hírességek. A kezdeményezést a brit popsztár, Robbie Williams indította útjára, a tévés mûsorvezetõ Jonathan Wilkes-szel karöltve.
A 2010. június hatodikán megrendezett eseményen Anglia elvesztette a meccset a „világ többi országával” szemben. Az angolok csapatkapitánya Robbie Williams volt, társai között pedig számos angol tévés-rádiós híresség volt. Az elsõ félidõben Jamie Theakston-nak köszönhetõen Anglia vezetett 1-0-ra, majd Terry Sheringhma duplázta ezt meg egy jól irányzott fejessel. Az ellenfél csapata a profi boxoló Calzaghe góljával válaszolt, majd a hálóba talált az egykori Liverpool játékos Sami Hyppia is.

Az ellenfél csapatát a manchesteri vörös ördög Ryan Giggs mellett a francia labdarúgó Zinedine Zidane, Jens Lehmann német kapus, Gordon Ramsay sztárszakács, és Ronan Keating énekes és a Mentalista fõszereplõje Simon Baker is erõsítették, de a szintén kék mezt viselõ Mike Myers színész is kitett magáért. Mivel a játékidõ végén 2-2 volt az állás, a meccset húsz percen keresztül tartó büntetõrúgások sorozatával próbálták eldönteni. Miután a tévésztár Theakston kihagyta Anglia tizenegyedik büntetõjét is, végül Woody Harrelson találatával a „világ többi országa” nyerte meg a csatát.

A hatalmas küzdelem során volt, aki elásta a csatabárdot: Gary Barlow és Robbie Williams látványosan összeölelkeztek a meccs elõtt, majd bejelentették, hogy október negyedikén - tizenöt év óta elõször - egy közösen írt duettel rukkolnak elõ, melynek címe Shame lesz.