2024.04.26. - Ervin

Lábbal cserél kereket és íjászkodik a kar nélküli férfi

Lábbal cserél kereket és íjászkodik a kar nélküli férfi
A huszonnyolc éves Matt Stutzman karok nélkül született, de szinte bármire képes lábfejével: profi paralimpikon íjász és emellett autószerelõként dolgozik. Percek alatt lecseréli egy kocsi kerekeit, ellenõrzi az alkatrészeket, sõt motort is javít Matt Stutzman.

A 28 éves iowai autószerelõ karok nélkül született. Matt mégis azt mondja: teljes életet él, mindent megtanult lábbal elvégezni, felvették egy mûhelybe dolgozni, ráadásul íjász paralimpikonként is szép sikereket ért már el. A 2012-es londoni paralimpián is indulni készül.
- Mindig is imádtam a kocsikat, és az volt a vágyam, hogy vezethessek, de az iskolám nem támogatott, amikor 16 évesen jogosítványt akartam szerezni. Két évig küzdöttem, mire vezetni engedtek.

Én nem látom magam fogyatékosnak – magyarázta a Daily Mailnek az életvidám fiatalember, aki meg is nõsült és két egészséges gyermeke született. Imád horgászni, vadászni is eljár, kempingezik, csónakázik a családjával, és azt mondja: semmi pénzért nem akarna más, ép ember lenni.