2024.05.13. - Szervác, Imola

Eljegyzési szakértõ lett a csalódott nõbõl

Eljegyzési szakértõ lett a csalódott nõbõl
Eljegyzési tanácsadó céget alapított egy brit nõ, mert csalódott kérõjében. Sikeres a vállalkozás, bár ügyfelei zöme az eljegyzés után sem vallja be, hogy sem az ötlet, sem a szervezés nem a sajátja volt.

A 34 éves Sam Sheppard kezét négy éve kérte meg párja, de olyan szenvtelenül, mintha csak azt kérdezte volna, hogy kér-e pizzát. A nõ ugyan nagyon zokon vette a dolgot, de azóta is együtt van a férfival, aki azt tervezi, hogy másodszor is nekirugaszkodik (feltehetõen romantikusabb módon) a lánykérésnek.
Ebbõl következõn Sheppard akkor nemet mondott, az õ ügyfelei viszont mind igenlõ választ kaptak. "Idáig 100 százalékos a sikerrátám" - mondta a nõ.

Vállalkozása neve The Proposal Expert - Az eljegyzési szakértõ. Ügyfelei között nem csak férfiak vannak. A tanácsadói munkát azzal kezdi, hogy alaposan kifaggatja a megrendelõt apróságokról: párja humorérzékétõl kezdve egészen odáig, hogy miként töltik a szombat reggeleket. Ezek után három hetet kér arra, hogy kitalálja és megtervezze a megfelelõ eljegyzést.

A megrendelõ számos lány-, vagy legénykérõ "termékcsomag" közül választhat pénztárcájához igazodón. A legolcsóbb variáció 10 fontba kerül, de Sheppard szervez 10 ezer fontos eljegyzés-meglepetést is. Maga a tanácsadás 100 fontba kerül.

A szakértõ az egészen vad ötleteket nem javasolja, csakis akkor, ha a pár mindkét tagja szereti a különcködést. Tapasztalati szerint pózból a legjobb a térdeplõs változat, ezt szereti a nõk többsége. A walesi születésû Sheppard egyébként végzettségét tekintve irodalom szakos tanár.