2024.04.26. - Ervin

Íme Quasi Modo, a világ legrondább kutyája

Íme Quasi Modo, a világ legrondább kutyája
Íme Quasi Modo, a világ legrondább kutyájaEgy tízéves floridai keverék kutya nyerte el meg az idén már 27. alkalommal megrendezett világ legrondább kutyája versenyt a kaliforniai Petamulában. A csúnya eb az elismerés mellé 1500 dollárt is kapott. A Quasi Modo névre hallgató pitbull és holland juhász keverék nőstény a verseny főbírájának elmondása szerint azzal nyerte el a világ legrondább kutyája címet, hogy “a tökéletességet jelképezi a rondaságban”. A notre dame-i toronyőr után elnevezett kutya több születési rendellenességgel, köztük gerincproblémákkal született, és egy menhelyen senyvedett, mielőtt egy floridai állatorvos örökbe fogadta.
A kutya gazdája elmondta, hogy a gyerekek sokszor megijednek és sikoltozni kezdenek amikor meglátják a kutyáját, pedig Quasi Modo valójában nagyon játékos és barátságos állat és mindenkit elvarázsol aki megismeri. Születési rendellenességei miatt úgy tűnik, mintha Quasi Modónak túl rövid lenne a háta a testéhez képest, emiatt állítólag már az is előfordult, hogy felnőtt férfiak az autójukra ugrottak fel előle rémületükben, mert azt hitték, hogy hiénával vagy tasmán ördöggel kerültek szembe.


A zsűri egyébként több szempont, köztük az első benyomás, a szokatlan ismertetőjegyek, a “természetes csúnyaság”, a személyiség és a nézők reagálása alapján hozta meg döntését. A gazdák közül sokan elmondták, hogy hiába tartják csúnyának kedvencüket, számukra így tökéletesek.

Erős volt a mezőny – A videóban megnézheted Quasi Modo versenytársait: