2024.05.13. - Szervác, Imola

Két év börtönre ítélték Cindy Crawford zsarolóját

Két év börtönre ítélte egy német bíróság azt a férfit, aki megzsarolta Cindy Crawfordot a topmodell lányáról készített fotóval.
Az ítéletet kedden mondták ki a németországi Baden-Württembergben lévõ Kirchheim unter Teck-ben.

A 26 éves férfi százezer dollárt (18 millió forintot) követelt Cindy Crawford exmodelltõl és férjétõl, Rande Gerbertõl egy fotóért cserébe, amelyen a pár hétéves kislánya sortban és pólóban egy székhez kötözve látható. A kislány elmondta a szüleinek, akik korábban nem tudtak a képrõl, hogy a fotót korábbi dadusa készítette róla egy rabló-pandúr játék közben.

Edis Kayalar, az állítólagos zsaroló, a dadus egykori barátja azzal fenyegette Crawfordékat, hogy a fényképet eladja a bulvársajtónak, amennyiben nem fizetnek neki. Többször próbált pénzt kicsikarni a felvételért a házaspártól, elõször 2009 júliusában, még az Egyesült Államokban.

Rande Gerber ott egy bárban találkozott a zsarolóval, s ezer dollárt fizetett neki. Késõbb azonban a férfi, akit a bevándorlási szabályok megsértése miatt 2009-ben az Egyesült Államokból Németországba toloncoltak, több pénzt követelt, mondván: van egy másolata a fotóról, amiért a bulvársajtó akár ötszázezer dollárt is fizetne. Ekkor a szülõktõl már százezret követelt.