2024.05.28. - Emil, Csanád
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor

Csokiból készült lego gyerekeknek

Akihiro Mizuuchi japán művész egy nem mindennapi ötlettel állt elő, amikor elkészítette a legtöbb gyermek kedvenc játékát csokoládéból. Az ízletes játékkal mindamellett, hogy gyermekek millióinak álmát váltotta valóra, a szülőknek is megnyugvást hozott. Nem kell többé attól tartaniuk, hogy gyermekük lenyeli a legót, hiszen ezzel a csoki változattal még azt is nyugodtan megtehetik. Sőt mi több! Az elemek elfogyasztása játék után, vagy már közben is maximálisan engedélyezett. A legó darabjait fehér, ét, és tejcsokoládé felhasználásával készítette el a művész.

Milliókat talált új lakásában a szerencsés férfi, de nem tartotta meg a pénz

Becsületességéért ünneplik a norvég ingatlanbrókert, aki csaknem 350 ezer koronát (12 millió forintot) talált a kandalló alá rejtve új lakásában, és ahelyett, hogy megtartotta volna, jótékony célra ajánlotta fel. Vemund Thorkildsen két hete találta meg az eldugott pénzt, amikor épp egy barátjának mutatta meg új oslói lakását. Szerették volna kipróbálni, hogy vajon át lehet-e rakni a kandallót egy másik szobába, ezért elmozdították egyik kövét. A kő alá dugva egy borítékot találtak, amelyben majdnem 350 ezer korona volt norvég bankjegyekben.

Egy családi ház medencéjébe lógott be egy kicsit hűsölni a kenguru

Az egy elegáns melbourne-i ház udvarába lógott be egy hűsölni vágyó kenguru, hogy aztán belecsobbanjon a medencébe és lehűtse magát az ausztráliai hőségben. A kenguru egy könnyed ugrással csobbant bele a medencébe, ahol még hosszasan pancsolt mielőtt távozóra vette. A ház tulajdonosai meg is örökítették az erszényest, és a biztonsági kamera is felvette, ahogy odaugrál a medencéhez, és beleveti magát. A kengurut a haragosan ugató kiskutya és az emberek megjelenése sem érdekelte túlzottan.

Életnagyságú 3D-s képeket készít a belga származású művész

A Belga származású művész Ben Heine olyan ceruzával rajzolt képeket alkotott, amiknek valóban 3D-s hatásuk van. Ráadásul a vászon, amit használ, 4×3 méteres, így ő is be tud állni a képekbe pózolni. Ahhoz, hogy a rajzoknál a 3D-s hatás érvényesülni tudjon, a nézőnek egy bizonyos szögből kell néznie azokat. Ezt a technikát anamorfózisnak hívják, és Heine-on kívül sok tehetséges művész készít így rendkívüli rajzokat, többek között Wladimir Inostroza, Alessandro Diddi, és Kurt Wenner is. Mégis Ben Heime kilóg a sorból, hiszen csak ő készít ilyen nagyméretű rajzokat. Egy ekkora képet megrajzolni akár 1 hétig is tarthat.

Delfin adta vissza a vízbe esett mobilt

Teressa Cee azt hitte, többé nem látja viszont vízbe esett iPhone-ját, de akkor megtörtént a csoda. Teressa Cee a Bahamákon nyaralt, amikor iPhone-ját véletlenül beleejtette a tengerbe. A fiatal lány azt hitte, többé nem látja viszont a telefont, de akkor megtörtént a csoda: egy delfin bukkant fel a víz felszínén, szájában a készülékkel, amit szépen visszaadott neki. Arról nincs információ, működőképes maradt-e a telefon a sós fürdő után. A delfinek köztudottan nagyon játékos állatok, de eszerint segítőkészek is, ha arra van szükség. Az esetről videó is készült.

Elhunyt a világ legalacsonyabb embere

Hetvenöt éves korában, tüdőgyulladásban hunyt el a világ legalacsonyabb embere, az 54,6 cm magasra nyúlt Chandra Dangi, akit Chandra hercegnek becéztek a barátai. Az aprócska ember farmerként, kézművesként kereste meg kenyerét. 2014. novemberében Londonba utazott, ahol a Guinness-rekordok könyve szerkesztői kedvéért együtt fényképeszkedett a földkerekség legmagasabb palijával, a 251 centi magas török Sultan Kösennel. Az alig fél métert meghaladó magasságú „herceg” Amerikai Szamoán járt üzleti ügyekben, amikor hirtelen rosszul lett, és a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Pénz borította be az úttestett

Több ezer dollárnyi készpénzt repült le egy pénzszállító autóról az egyesült államokbeli Baltimore-ban. A rendőrség udvariasan megkérte a lakosságot, hogy aki talált az utcán heverő zöldhasúakból, szolgáltassa őket vissza. A rendőrség szerint a kocsi ajtaját vezérlő rendszer meghibásodott, az ajtó ezért kinyílt, a menetszél pedig sok bankjegyet kisodort az úttestre. Mindez nyolc órányi forgalmi dugót okozott, mert az arra közlekedő sofőrök megálltak, kiszálltak az autóból, és elkezdték összeszedni a pénzt.

138 év alatt ért célba a feladott levél

Egy 1877-ben feladott levelet kapott kézhez egy Trélon nevű francia kisvárosban élő idős nő. A küldeményt 1877. január 22-én adták fel a tíz kilométerrel arrébb található Sains-du-Nord településen, de csak nemrég, 138 évvel később ért célba. A levelet eredetileg a 80 éves Thérèse Pailla dédapjának, Amand-nak címezték aki 1897-ben hunyt el. A férfinak fonodája volt és a levél is ezzel kapcsolatos információkat és feladatokat tartalmaz. Nemcsak a hölgy, de a postások is nagyon meglepődtek a dátumot látva.

Kulcsár Edina második lett a Miss World 2014-en

121 ország résztvevői közül a második helyezést érte el a magyar lány a Miss World 2014-en, soha ilyen jó eredményt nem értünk el a rangos szépségversenyen. Ráadásul egyben ő lett Miss Europe is! A harmadik helyezett Elizabeth Safrit az Egyesült Államokból, az első pedig Rolene Strauss Dél-Afrikából. Kulcsár Edinát idén júliusban választották meg Magyarország szépének a hazai versenyen, a zsűri és a közönség is őt találta a legszebbnek. A 23 éves, 173 centiméter magas lány Budapesten született és nőtt fel, négy éve modellként dolgozik.

Ő a világ legmagasabb ötévese

Ez a fotó az Indiában élő Karan Singh-ről szeptember 18-án készült, ahol egy tornasorban áll vele egykorú barátaival. Elhinné, hogy még csak öt éves? Pedig így igaz. Az indiai kisfiú a világ legmagasabb ötéves gyereke, már most 154 centiméter magas. Csecsemőként is hatalmas méretekkel büszkélkedhetett, amikor megszületett 63 cm volt és 7 kiló volt, ezzel már akkor bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Azt tudják honnan örökölte: Karen édesanyja ugyanis még nála is magasabb, 213 centi! Ki tudja mit hoz a jövő és felnőttként mekkora lesz Karen!

Egy hónappal később, véletlen akadt kezébe a milliókat érő nyertes szelvény

Egy New York-i autószerelő már meg is feledkezett arról, hogy júliusban vett egy lottószelvényt. Véletlenül akadt rá, még épp időben. Motiváció kell, hogy miért tarts rendet az autódban? Íme egy: lehet, hogy százmilliók lapulnak a fecnik és rágópapírok között. Jerry Ritieni általában farmerja zsebébe gyűri be a lottószelvényeket, július 19-én azonban valamiért bedobta azt kisteherautója középkonzoli tárolórekeszébe, és azzal a mozdulattal meg is feledkezett az egészről. Egy hónappal később éppen a kulcsait kereste a kocsiban, amikor kezébe akadt a szelvény.

A sok balszerencse után, óriási öröm érte a házaspárt

Miután a féj és a feleség is elvesztette a munkáját, el kellett adniuk imádott otthonukat, amit már nem tudtak többé fenntartani. Most hihetetlen öröm érte őket. Sorozatos szerencsétlenségek után végre rámosolygott a szerencse Wayne és Desiree Home-ra. Az 57 éves házaspár sok nehézségen ment át az utóbbi időben: mindketten munkanélküliek lettek, és a koruk miatt nem sok kilátásuk volt új állásra. Anyagi nehézségeik miatt meg kellett válniuk imádott családi otthonuktól, és egy kis lakásba kellett költözniük, ráadásul pont akkor, amikor az asszony vastagbélrákkal küzdött.

Dagi a kutya - már vállalnak kutya zsírszívást

Egy ohiói állatorvos kezdett bele a módszer alkalmazásába nemrég, ami lényegében ugyanaz az eljárás, mint az emberi plasztikai sebészetben a zsírleszívás: egy tű, cső a bőr alá, és némi vákuum. Első hallásra őrültségnek tűnik, de a kutyáknál ennek egyáltalán nem szépészeti okai vannak. Az idősebb kutyák testében ugyanis gyakran képződnek zsírcsomók, amik extrém esetekben akár hatalmas méretűek is lehetnek. Ezeket korábban fájdalmas, nagy sebekkel járó, hosszú felépülést igénylő műtétekkel távolították el, de most rájöttek, hogy ami az emberi fenekeknél működik, az simán beválik itt is.

Véletlen kapott 18 milliót, de nem boldogság lett a vége

A gyermekét egyedül nevelő lichfieldi nő számlájára a városi önkormányzattól érkezett tévesen egy szép kis összeg, és ő buzgón neki is látott az 52.000 font (19 millió forint) elköltésének. Michaela Hutchings agyában úgy tűnik, fel sem merült, hogy a jó tündér nem létezik, illetve a Mikulás szezonja is odébb van, így a téves utalást vissza kell majd fizetnie. Pedig így van, az önkormányzat illetékesei kis késéssel ugyan, de észrevették a hibát, ám addigra a nő vad költekezésbe kezdett, nem igazán létfontosságú dolgokra.

Óriási: 229 centi magas a kínai kosaras

Jao Ming kínai profi kosárlabda-játékos, a világon az egyik legismertebb távol-keleti sportoló. A Houston Rockets centere, az NBA első kínai játékosa. Aktív éveiben ő volt a legmagasabb profi kosaras az amerikai ligában: 229 centiméter magas és 141 kilogramm. Mellette kisebbségi komplexussal küzdöttek az NBA kosarasai is, de egy normál méretű ember egyenesen eltörpül. Íme néhány fotó, ami elég szemléletesen bizonyítja milyen magas is a 229 centiméteres profi kosárlabdázó, mellette szinte mindenki eltörpül.

Becsületes megtaláló: visszakerült a milliárdos lottószelvény az eredeti tulajdonosához

Ötvenmillió kanadai dollár (mintegy 10,3 milliárd forint) értékű, elveszett nyertes lottószelvényt juttatott vissza tulajdonosának egy kanadai nő. A szelvény egy templomi mise alatt csúszott ki a nyertes tárcájából, és az egyik odajáró hölgy találta meg. A becsületes megtaláló megkereste a szelvény tulajdonosait, a kanadai Bramptonban élő házaspárt, Hakeem és Abiola Nosirut, akik azóta már fel is vették nyereményüket. Közben azonban hetek teltek el: „napokig nem tudtam aludni, teljesen tönkrementem” – idézte fel Abiola Nosiru.

Három hétig fel sem tűnt az egyedülálló anyának, hogy milliomos lett

Az egyedülálló anya olyan elfoglalt volt, hogy még a lottószelvényét sem nézte meg. Három hétig lógott kirakva a hűtőszekrényére a szelvény, mire végre feltűnt neki, hogy multimilliomos lett. A gyógyszerész asszisztensként dolgozó Kerry Poxont annyira lefoglalták a gyerekei körüli teendők és a munkája, hogy elfelejtette megnézni a lottószelvényét. A cetli a hűtőszekrényre volt mágnesezve, de három hét is eltelt, mire a kétgyerekes anyuka végre észrevette: több mint négyszázmillió forintnak megfelelő angol fontot nyert.

46 méteres sárkány sövényből

John Brooker unalmasnak találta a sövényét, ezért különlegeset alkotott a burjánzó bokrokból. Tizenhárom év kitartó munkájának köszönhetően most egy 46 méter hosszú sárkány díszíti kertjét. Egy brit nyugdíjas új szintre emelte a hobbikertészkedést, bebizonyítva, hogy semmi sem lehetetlen. A hetvenöt éves John Brooker tizenhárom évvel ezelőtt kinézett East Rudham-i házának ablakán, és mivel unalmasnak találta a kertje oldalába ültetett sövényt, úgy döntött, feldobja egy kicsit. A munka a sárkányforma végső kialakításával nem ért véget, ezután is folyamatosan csinosítgatnia kell kertje ékét.

Példátlan jótékonyság - szétosztja nyereménye egy részét a lottónyertes

Jótékony célja ajánlja fel több mint 72 millió eurós (mintegy 22 milliárd forintos) nyereménye több mint kétharmadát az EuroMillions nemzetközi lottó eddigi hetedik legnagyobb franciaországi nyertese. Bár a lottómilliomosok körében nem ritkaság a jótékonykodás, a nyereményből közérdekű célra felajánlott összeg aránya példa nélkül áll Franciaországban. Az egyedül élő, gyermektelen férfi több mint 72 millió eurós nyereményéből 50 millió eurót oszt szét országos hatáskörű karitatív szervezetek között.

50. házassági évfordulójukra egy tetoválással lepte meg feleségét a 77 éves férj

Nagy meglepetéssel készült felesége számára, házassági évfordulójuk alkalmából egy idős brit férfi. Az úriember élete első tetoválását készíttette el a nagy napra. Nagyon Rock 'n' Roll ajándékkal lepte meg nejét a 77 esztendős Lewis Kennedy. A férfi úgy döntött, 50. házasságfordulójuk alkalmából ellátogat egy tetováló szalonba és bőrén állít emléket soha nem múló szerelmüknek. A nagypapa a jeles napon akarta megcsináltatni a tetkót, azonban korábbra kapott időpontot, így idén a Kennedy házaspárnak előbbre kellett hoznia az évfordulót.

9 millió forintnyi készpénzt találtak az egyetemisták a rozzant kanapéban

Három átlagos amerikai egyetemista közös bérleményükbe vásárolt egy használt kanapét. Otthon valahogy kényelmetlennek találtál, ezért szétszedték… Nagy meglepetésükre több borítékot is találtak, összesen 40 ezer dollárra (kb. 9 millió forint) bukkantak. Már a pénzt kezdték felosztani, amikor is inkább úgy döntöttek, megkeresik a heverő egykori gazdáját. Kutatásuk végén egy 91 éves hölgyre bukkantak, aki már el is feledkezett, hova is tette spórolt pénzét, de csípőműtétje miatt nagy szüksége lett volna rá.

A szerencsés házaspár egy hónap alatt háromszor nyert a lottón

Szerencsés hónapon van túl egy virginiai pár. Volt olyan, hogy két nap alatt kétszer is nyertek. A szerencse március 12-én érte őket utol először, aznap 1 millió dollárt nyertek. Aztán március 26-án ötvenezer dollárt vitt haza Calvin a Virginia Lottery’s Pick 4 nevű játékon. Majd másnap hirtelen felkiáltott Calvin: bébi, újra nyertünk! Március 27-én ugyanis megint nyertek, megint egymillió dollárt. Érdekesség, hogy az ötvenezres nyeremény számai az ördögi 6-6-6-6-os kombináció volt. A pár továbbra is folytatja a lottózást.

40 milliárd forintnak megfelelő fontot nyert a szerencsés autószerelő

Elvitte minden idők egyik legnagyobb angliai lottónyereményét, 108 millió angol fontot (40 milliárd forint) egy autószerelőként dolgozó férfi, Neil Trotter. A férfi a magyar szokásoktól eltérően – de az angol hagyományokat követve – felfedte kilétét a nyilvánosság előtt. Neil Trotter ezt követően elmesélte, hogy élettársával mindössze egy-egy üveg sört ittak, amikor megtudták, hogy övék a mesés nyeremény. A férfi azt is elárulta, hogy pénteken munka közben ugrott be egy lottózóba, mert érezte, hogy szerencséje lesz.

Egy jó erős rúgással mentette meg édesapja életét a 9 éves kislány

A 9 éves Izzy McCarron édesapja Colm, egy rejtélyes allergiás reakció után összeesett. A lány természetesen meg próbálta újraéleszteni, ám amikor rátette a kezeit apja mellkasára rögtön rájött, hogy nem lesz elég erős hozzá. \" Miután rájöttem, hogy a kezeim túl gyengék lesznek, belerúgtam egy nagyot! Anyukám már megmutatta, hogy hogyan kell újraéleszteni valakit, azonban én túl gyenge vagyok még. Eleinte nagyon megijedtem, de aztán eszembe jutott ez az ötlet. A mentősök azt mondták, hogy akár orvos, vagy nővér is lehet majd belőlem.

Nem akartak mosolyogni a diákok, ezért rendőrt hívott az igazgatónő

Komolyan veszi a feladatát az általános iskola igazgatónője, nem véletlenül retteg tőle minden diák, de még a tanárok sem bírják mindig elviselni a határozottságát. Most rendőrt hívott a komor gyerekek ellen. Nincsenek túl nagy bizalommal az észak-walesi Anglesey általános iskolájának igazgatónője iránt sem a diákok, sem a tanárok. Az viszont biztos, hogy Ann Hughes nemrégiben rendőrt hívott, mert megtudta, hogy néhány diák lázadást tervezett az iskolai fotózásra: a gyerekek elhatározták, hogy nem fognak mosolyogni a képeken!

Van olyan eset, amikor a rendőr megkegyelmez a gyorshajtónak

A massachusettsi Scott Lowe múlt hét csütörtökön hagyta figyelmen kívül az épp érvényben lévő sebességkorlátozást, azonban zseniális dumát adott elő, mikor egy járőr megállásra kényszerítette. A 22 éves fiatalember azt állította, hogy a helyi szerencsejáték zrt. főhadiszállására siet, hogy magához vegye a kaparós sorsjeggyel nyert 50 ezer dollárját - vagyis nagyjából 11,5 millió forintot. A rendőrségi jelentés szerint a gyorshajtó remegett és a markában szorongatott sorsjegyet mutogatta. A járőr az esetre való tekintettel elengedte egy megrovással a gyorshajtót.

Véletlenül kapta meg a sorsjegyet, amivel később tízezer dollárt nyert

Jerry Kajfasz először visszautasította a kaparós sorsjegyet, amit véletlenül adtak oda neki, de végül mégis elkérte. Nagyon-nagyon jól tette. A buffalói Jerry Kajfasz csak hét kaparós sorsjegyet kért, de az eladó véletlenül nyolcat adott neki. A férfi az extra darabot, ami ráadásul drágább volt a többinél, visszaadta. Aztán amikor kisebb összeget nyert a másik hét sorsjegyen, mégis elkérte a nyolcadikat is. És milyen jól tette! Szó szerint megütötte a főnyereményt, hiszen mint kiderült, az a sorsjegy, amelyikről majdnem lemondott, tízmillió dollárt - több mint kétmilliárd forintot - ért.

Az égig érő lépcső

A végtelenbe vezető lépcső sok mindent szimbolizál, az élettől egészen a mennyországba vezető útig. David McCracken ausztrál szobrász készítette ezt a tengerparti szobrot, amely becsapja a szemet. A páratlan alkotás az ausztrál tengerparton áll, és bizonyos szögből nagyon élethű. Szemből is megtévesztő David McCracken lépcsője: mintha tényleg végtelen lenne. Egy bizonyos területről úgy néz ki, mintha az égbe vezető lépcsőt látnánk. Nagyon csalókás a látvány, vajon mekkora valójában a lépcső, valóban az égig ér?!

Több milliós borravalót hagyott ott a nem mindennapi vendég

A három illinoisi pincérnőnek minden oka megvan az őszinte mosolyra és boldogságra. A három hölgy fejenként ugyanis 5 ezer dollár, vagyis összesen 3,4 millió forintnak megfelelő borravalót kapott egy idegen vendégtől. Az egyik felszolgáló először visszautasította a pénzt, de a vendég ragaszkodott hozzá, hogy fogadja el és menjen el tanulni, és tegye könnyebbé az életét. A nagylelkű hölgy vendég nevét nem fedte fel az étterem. Az egyszer biztos a felszolgáló hölgyek nem felejtik el soha a nem mindennapi vendéget.

Emberi arcot formáz meg a hatalmas hullám

Különleges fotó készült az Egyesült Királyságban, senki nem tudja mire vélni a jelenséget. Lyme Regis parjainál, az Egyesült Királyságban készült az a fotó, ami meghökkentette a világot. Csak egy fénykép, mondhatnánk, de mégis kísérteties az, hogy a parti hatalmas hullám egy emberi arcot formáz meg. Mintha egy fenséges alak haladna előre megállíthatatlanul, vagy mintha egy szupermozi díszleteit látnánk, ahogy az ókori istent, Poszeidónt megtestesítenék a tenger tomboló haragjaként. Simon Emmett készítette a fotót, aki maga is meglepődött, mi rajzolódott ki a hullámból.

további hírek